Παρασκευή

Νέα Honda CBR1000RR Fireblade

πηγή : http://www.sport-fm.gr

Με την CBR1000RR Fireblade, η Honda γιορτάζει 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά η παραγωγή του μοντέλου, όπως η CBR900RR το 1991.

Η νέα μοτοσικλέτα αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα σε δύο αγώνες ταχύτητας: στο 24Ωρο Le Mans του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αντοχής που έγινε στη Γαλλία, και στον ενδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που έγινε στην Ιμολα.

Στον πρώτο αγώνα οδήγησε ο Τζον ΜακΓκίνες και στο δεύτερο ο Τζόναθαν Ρία, αναβάτης της Castrol Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Σχεδιαστικά, διαθέτει νέο ρύγχος, πολυεπίπεδο fairing, πιο επιθετικό τμήμα στην ουρά και χυτές ζάντες αλουμινίου 12 ιντσών.

Επίσης, όσον αφορά τις αναρτήσεις, για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα παραγωγής, μπήκε ένα προηγμένο νέο αμορτισέρ πίσω, που χρησιμοποιεί ένα διπλό σωληνωτό σχεδιασμό για να εξασφαλίσει ομαλότερη και πιο ακριβή απόκριση, καλύτερη απόσβεση και βελτιωμένη πρόσφυση. Διαθέτει ακόμα, 43 χιλιοστών ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός με τεχνολογία Big Piston Showa, προσφέροντας βελτιωμένη απόσβεση και πρόσφυση των ελαστικών μπροστά και καλύτερη σταθερότητα κατά την πέδηση.

Εξάλλου, στον 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα 999 κ.εκ., οι αλλαγές έγκεινται στις νέες ρυθμίσεις ψεκασμού καυσίμου που τον καθιστούν ακόμη πιο ομαλό και πιο εύκολο στη λειτουργία, ιδιαίτερα σε μικρότερα ανοίγματα του γκαζιού.

Το νέο CBR1000RR Fireblade χρησιμοποιεί ένα πολυ-λειτουργικό πίνακα οργάνων με οθόνη LCD που έχει χρονόμετρο, δείκτες, καθώς και στροφόμετρο με 4 λειτουργίες.