Παρασκευή

Εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε φορτηγά

Από: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=166002&catID=3




Την εξάρθρωση τριμελούς κυκλώματος που διέπραττε κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων από λατομεία και εργοτάξια της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν τα δύο από τρία μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 23χρονο, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, ενώ αναζητείται ένας 36χρονος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει πριν από λίγες μέρες δύο φορτηγά αυτοκίνητα, συνολικής αξίας 140.000 ευρώ, από μάντρα εργοταξίου εταιρίας εξορύξεων στο Σέσκλο Μαγνησίας. Ακολούθως οδήγησαν τα δύο οχήματα στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, όμως, «προδόθηκαν» από τις συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), με τις οποίες ήταν εφοδιασμένα τα κλεμμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή από τις αρχές η πορεία τους.

Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν κι έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη να συλλάβουν στην περιοχή του Περιστερίου τους δύο δράστες, οι οποίοι, υπέδειξαν τα σημεία όπου είχαν σταθμεύσει τα δύο κλεμμένα φορτηγά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος συνεργός τους ήταν αυτός που επέλεγε τους στόχους και λειτουργούσε ως προπομπός στο δρομολόγιο που ακολουθούσαν οι δύο συλληφθέντες με τα αφαιρεθέντα οχήματα.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα κατηγορείται, επιπλέον, για δύο περιπτώσεις κλοπών φορτηγών από περιοχές της Λαμίας, ενώ ερευνάται εάν ενέχονται σε παρόμοια περιστατικά που διαπράχθηκαν κατά το παρελθόν στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.