Τετάρτη

Mercedes του 1955 πουλήθηκε για 4,62 εκ. δολάρια!



Οι δημοπρασίες στο εξωτερικό συχνά παρουσιάζουν εκπλήξεις. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας εντοπίζεται σε μια Mercedes SL του 1955 η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία με το μυθικό ποσό των 4,62 εκ.δολαρίων.
Η εταιρεία δημοπρασιών Gooding & Company’s Scottsdale στην Αριζόνα των ΗΠΑ συχνά διαθέτει στην αγορά ιδιαίτερα και πολύ ακριβά μοντέλα. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «βρήκε» αγοραστή για μια ιστορική Mercedes 300 SL Alloy Gullwing. O «πελάτης» που την απέκτησε, προφανώς πρόκειται για μανιακό συλλέκτη, ξόδεψε το μυθικό ποσό των 4,62 εκατομμυρίων δολαρίων για να την κάνει δική του. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι άκρως συλλεκτικό. Η Mercedes το κατασκευάσε μόνο σε 29 μονάδες και το κόστος κατασκευής ήταν εξ αρχής πολύ μεγάλο αφού το αμάξωμά του αυτοκινήτου αποτελείται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, υλικό ακριβό στις αυτοκινητοβιομηχανίες ακόμα και σήμερα.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία, έντονο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και μια Ferrari 250 GT LWB California Spider του 1959 η οποία κοστολογήθηκε και πουλήθηκε με σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή : autotriti.gr