Δευτέρα

ΜΤΧ: Mitsubishi Colt του 2005


Με δεδομένη την αξιοπιστία της Mitsubishi και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του Colt, το μικρό ιαπωνικό μοντέλο αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές και στην αγορά μεταχειρισμένου.
Απόδοση κινητήρα, χώροι επιβατών, οδική συμπεριφορά, αποτελεσματικότητα φρένων
Θόρυβος και τραχύτητα κινητήρα, μικρή ασάφεια τιμονιού, μικρός χώρος αποσκευών

Κινητήρας
Ο τρικύλινδρος 1,1 λίτρων κινητήρας αποδίδει 75 ίππους και είναι αρκετά “ζωντανός”. Η λειτουργία του παρουσιάζει καλή ελαστικότητα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές όχι όμως και στις υψηλές. Ωστόσο εμφανίζει τραχύτητα σε όλο το φάσμα περιστροφής του, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τρικύλινδρος. Το κιβώτιο των 5 σχέσεων διαθέτει θετικό κούμπωμα ενώ η κλιμάκωσή του είναι κάπως μακριά.

Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο, το μικρό Colt εμφανίζει σαφέστατα τον αστικό του προσανατολισμό, με την ρύθμιση της ανάρτησης να προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες. Στον ανοιχτό δρόμο όμως οι έντονες κλίσεις του αμαξώματος -ιδιαίτερα στις συνεχείς στροφές- περιορίζουν την κατευθυντικότητά του, αλλά παραμένει ιδιαίτερα ασφαλές αν ο οδηγός δεν το παρακάνει. Επίσης σε τέτοιες συνθήκες, το σύστημα διεύθυνσης δίνει στον οδηγό τεχνητή αίσθηση, στοιχείο που επηρεάζει την επιθυμία για κίνηση σε γοργούς ρυθμούς.

Εσωτερικό – Χώροι
Στο εσωτερικό η εικόνα είναι σύγχρονη και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα νεανική. Τα πλαστικά εμφανίζουν καλή συναρμογή ενώ η ποιότητα κατασκευής γενικότερα κυμαίνεται σε καλά για την κατηγορία επίπεδα. Οι χώροι επαρκούν για τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων επιβατών χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις ενώ ο πολυχρηστικός χαρακτήρας εκφράζεται μέσω της δυνατότητας του ανισομεγέθους πίσω καθίσματος να σύρεται κατά το διαμήκη άξονα καθώς και να ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης του. Παράλληλα ο χώρος αποσκευών των 220 λίτρων ανέρχεται στα 315 λίτρα με τη μετακίνηση του καθίσματος και στα 645 λίτρα με την αφαίρεσή του.



Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου κάτι που κυρίως οφείλεται στην αξιοπιστία της Mitsubishi.

Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής – αξίας του Colt 1,1 λόγω του καλού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε το 2005 στη βασική έκδοση.

Τιμή αγοράς (10/2005): 10.255 ευρώ
Τιμή αγοράς 2011: 4.800 ευρώ
Τιμή πώλησης 2011: 5.500 ευρώ

Από 1962 μέχρι σήμερα: Η πρώτη γενιά του Colt εμφανίστηκε το 1962 και μέχρι την έκτη γενιά ήταν ένα μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Η έβδομη γενιά του, στην οποία και αναφερόμαστε, παρουσιάστηκε το 2004 στην Ευρώπη και μπήκε στη μάχη της μικρής κατηγορίας. Το 2008 δέχτηκε facelift και το μοντέλο συνεχίζει να πωλείται.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε συνολικά για την αγορά – πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι τα ακόλουθα:
- Αδεια κυκλοφορίας
- Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση, όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη
- Κυριότητα (πράξη εξόφλησης), εάν ο πωλητής χρωστούσε παλαιότερα το αυτοκίνητο
- Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου
- Για τα επιβατικά οχήματα, ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου, εφ’ όσον υποχρεούται να διαθέτει

Πηγή : autotriti.gr