Τετάρτη

Skoda Rapid


Το Rapid επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο στο διπλασιασμό των πωλήσεων της Skoda και θα λανσαριστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο του 2012. Oι κατασκευαστές του πιστεύουν ότι θα εντυπωσιάσει με τους πολύ μεγάλους για τη κατηγορία του χώρους, τη σχέση αξίας-τιμής, την ενεργητική και παθητική ασφάλειά του καθώς και για την γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων του.

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει πλήρως όλα τα στοιχεία της νέας εταιρικής σχεδίασης, που θα χαρακτηρίζει και τα επόμενα νέα μοντέλα. Το μπροστινό μέρος αναδεικνύει τη νέα φιλοσοφία σχεδιασμού της Skoda. Το νέο σήμα της μάρκας τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένη θέση του μπροστινού καπώ και όχι πλέον στη μάσκα, το σχήμα της οποίας είναι πλέον πλατύτερο. Ένα πλαίσιο χρωμίου περιβάλλει περιμετρικά τις πυκνές κάθετες λωρίδες της που εξασφαλίζουν τον αποτελεσματικό εξαερισμό του κινητήρα. Νέας σχεδίασης είναι και τα φωτιστικά σώματα που συμπληρώνουν τον επιθετικό σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος.



Παρά τις σχετικά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,48μ και πλάτος 1,7μ), το νέο Rapid εκπλήσσει με τους εσωτερικούς του χώρους. Οι πέντε επιβάτες του θα έχουν μοναδική άνεση και ευκολίες ενώ για τις αποσκευές τους φροντίζει ο χώρος αποσκευών που ξεπερνά τα 500 lt. Δύο κινητήρες πετρελαίου και πέντε βενζίνης αποτελούν την κινητήρια δύναμη και θα συνοδεύονται είτε με μηχανικά είτε με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων. Για την αγορά μας ξεχωρίζουν οι κινητήρες βενζίνης 1.2 TSi και 1.4 TSi 105 και 122 ίππων αντίστοιχα ενώ στους κινητήρες πετρελαίου ο 1.6 TDi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις των 90 και 105 ίππων.
Το νέο Rapid κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Πηγή : 4troxoi.gr