Τρίτη

Το Nissan Hi-Cross Concept στη Γενεύη



Η ιαπωνική εταιρεία έχει έτοιμο προς παρουσίαση στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο crossover πρωτότυπο μοντέλο που μας προϊδεάζει αναφορικά με τη μορφή του νέου X-Trail.

Μια teaser φωτογραφία, η οποία δεν αποκαλύπτει και πολλά, ενός νέου concept μοντέλου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρεία. Όπως η ίδια μας γνωστοποιεί, πρόκειται για το Hi-Cross Concept, ένα μοντέλο που αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση της μάρκας, αλλά και την υπάρχουσα γκάμα των crossover μοντέλων της. Στόχος της εταιρείας, ασφαλώς, είναι η συνέχιση της επιτυχίας που σημείωσαν οι δύο mainstream «SUVοειδείς» προτάσεις της, το Jukeκαι το Qashqai. Πάνω στη δοκιμασμένη, αλλά και απόλυτα επιτυχημένα αυτή συνταγή θα «πατά» και το νέο Hi-Cross Concept, που φυσικά, με ελαφρώς διαφορετική μορφή, θα αποτελέσει τον διάδοχο του γνωστού μας X-Trail. Στον προγραμματισμό των Ιαπώνων της Nissan είναι να παρουσιαστεί ο διάδοχος του επιτυχημένου αυτού SUVπερί τις αρχές του 2013.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν υπάρχουν περεταίρω πληροφορίες (η ιαπωνική εταιρεία μας παραπέμπει στις 6 Μαρτίου, οπότε και θα αποκαλυφθεί πλήρως το νέο Hi-Cross Concept στην Έκθεση της Γενεύης), ήδη γνωρίζουμε πως σχεδιαστικά η νέα αυτή πρόταση των Ιαπώνων θα ακολουθεί έναν αντίστοιχο με το Qashqai δρόμο. Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων, πάντως, οι προσδοκίες πρέπει να κινούνται στα επίπεδα των παραδοσιακών οικογενειακών μοντέλων της μεσαίας κατηγορίας, με εξαίρεση ασφαλώς το ύψος του αμαξώματος και την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος. Κάτι αντίστοιχο, ασφαλώς, με τη «λογική» που θα ακολουθηθεί στη μορφή του αυτοκινήτου εντός και εκτός, αναμένουμε και στον τομέα των οδικών χαρακτηριστικών, αφού το νέο Hi-Cross θα έχει σαφώς ασφάλτινο προσανατολισμό και χαρακτήρα. Στον τομέα των μηχανικών μερών, όπως συνέβη και στο παρελθόν, αναμένονται δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ άγνωστο παραμένει ποια θα είναι τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολο που θα τις κινούν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, πέρα από τους 2λιτρους πετρελαιοκινητήρες της Nissan, να δούμε κάτω από το καπό του νέου X-Trail και τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων του μικρού Juke.

Για περισσότερες όμως πληροφορίες, υπομονή μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε το νέο Hi-Cross Concept θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης.

Πηγή : 4troxoi.gr