Τρίτη

Honda NSX: Περισσότερα στοιχεία


Το νέο υπεραυτοκίνητο της Honda που θα ακούει στο όνομα NSX είναι πλέον πραγματικότητα, έστω και ως concept προς το παρόν. Τώρα η Honda δίνει στη δημοσιότητα λίγα ακόμη στοιχεία.
Μόλις πριν 2 ημέρες η Honda Αμερικής παρουσίασε το Νέο NSX Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ 2012 (NAIAS), το οποίο επιβεβαίωσε τελικά τις φήμες περί υβριδικής τεχνολογίας. Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, το νέο NSX αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ με το σήμα Acura, και θα εξελιχθεί από τη Honda R&D Americas, ενώ θα κατασκευάζεται στο Οχάιο, και θα εξάγεται στις υπόλοιπες αγορές.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί αρκετές νέες τεχνολογίες, όπως το υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive), που θα χρησιμοποιεί 2 ηλεκτροκινητήρες με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής. Έτσι το νέο υβριδικό AWD σύστημα θα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι διάταξης V6 και τεχνολογίας VTEC (άμεσου ψεκασμού).

Τέλος, οι διαστάσεις του NSX θα είναι τα 4.330x1.895x1.160 χιλ. για ΜxΠxΥ, με το μεταξόνιο στα 2.575 χιλ. ενώ θα πατά σε ελαστικά διαστάσεων 255/35R19 (εμπρός) και 275/30R20 (πίσω).

Πηγή : autotriti.gr