Τρίτη

Derbi Rambla 300: Μικρή αστική βολίδα


Με δυνατό κινητήρα, προσιτή τιμή, πολύ καλές επιδόσεις αλλά και κορυφαία ευελιξία, το scooter Rambla της Derbi κινείται εντός πόλης όπως κανένα άλλο!
Μίλησε κανείς για ευελιξία; Γιατί αν κάποιος σκόπευε να το κάνει, καλό είναι να περιμένει τη σειρά του, καθώς το Rambla 300 έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο θέμα, χάρη στις μικρές του διαστάσεις, τη σπιρτάδα του και τις επιδόσεις του κινητήρα στις μεσαίες στροφές. Αχ, αυτές οι μεσαίες στροφές…

Να με συγχωρήσετε αν επιμείνω στις επιδόσεις του Rambla στις μεσαίες στροφές, αλλά ήταν το αγαπημένο μου στοιχείο του. Θα προσπαθήσω, όμως, να δώσω την απαραίτητη βαρύτητα και στα υπόλοιπα θετικά του (και φυσικά και στα αρνητικά του), όπως έκαναν και οι υπεύθυνοι της Derbi, οι οποίοι δεν άφησαν κανένα από τα χαρακτηριστικά του Rambla στην τύχη. Βέβαια, η αλλαγή του κινητήρα είναι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στο Rambla 300 και την προηγούμενη έκδοση των 250 κ.εκ., ωστόσο οι Ισπανοί μάλλον δεν θεωρούσαν απαραίτητες κάποιες άλλες αλλαγές στο scooter.

Αισθητική: Παραμένει επιθετικό
Οι Ισπανοί δεν άλλαξαν κάτι στην αισθητική του Rambla, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να ενισχυθεί η -ούτως ή άλλως- sport φιλοσοφία που δηλώνει η εμφάνισή του. Τα πλαστικά του βρίθουν από γωνίες και η μάσκα του είναι το πιο αιχμηρό κομμάτι πάνω στο scooter. Η μάσκα, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, αποκτά δόσεις κακίας, χάρη στους επιθετικούς προβολείς και τις γρίλιες στο πάνω μέρος, ενώ τα πλαστικά γύρω από το τιμόνι μοιάζουν να αποτελούν φυσική συνέχεια της μικρής μαύρης ζελατίνας. Οι γωνίες είναι άφθονες και στο πίσω μέρος του scooter. Στην ουρά υπάρχει και το μοναδικό μη sport εμφανές στοιχείο του Rambla, η μικρή σχάρα, ενώ την επιθετική σχεδίαση ολοκληρώνει το διπλό πίσω φανάρι. Τέλος, στην αισθητική φιλοσοφία του Derbi συμβάλλουν και οι κόκκινες ραφές της σέλας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με το λευκό αναλογικό ταχύμετρο και ένα από τα ομορφότερα λογότυπα της κατηγορίας. Χώροι / Άνεση: Έχει και από αυτά! Παρά το sport χαρακτήρα του, που ενισχύθηκε με το νέο κινητήρα, καθώς και τις μικρές του διαστάσεις, το Rambla δεν πρόκειται να απογοητεύσει στους συγκεκριμένους τομείς. Βέβαια, μην περιμένετε πολυθρονάτη θέση οδήγησης και τεράστιους χώρους -το Rambla ικανοποιεί, αλλά δεν καλομαθαίνει. Δεν γίνεται και διαφορετικά, άλλωστε. Πάνω απo όλα, πρόκειται για ένα μικροκαμωμένο και ευέλικτο scooter. Η θέση οδήγησης, λοιπόν, είναι άνετη, αν και στενή και δίνει όρθια στάση στο σώμα. Ο αναβάτης μπορεί να φέρει το σώμα του και σε πιο επιθετική θέση, ενώ ο χώρος για τα πόδια δεν θα προβληματίσει. Κάτω από τη σέλα δεν θα χωρέσει τίποτα περισσότερο από ένα jet κράνος. Τα μικροπράγματα μπορούν να τοποθετηθούν στο ντουλαπάκι της ποδιάς και οι τσάντες στον ειδικό γάντζο. Τέλος, ένα extra top case θα προσαρμοστεί εύκολα στη σχάρα.


Πλαίσιο / Αναρτήσεις Ταγμένα στη sport μετακίνηση
Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι τα δύο στοιχεία του Rambla που ευθύνονται περισσότερο για την καλή sport συμπεριφορά του, μετά τον κινητήρα. Το διπλό σωληνωτό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ιδιαίτερα άκαμπτο, γεγονός που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα όταν το Rambla βρίσκεται υπό κλίση. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν και οι αναρτήσεις. Το μπροστινό πιρούνι των 35 χιλ. δεν θα διαμαρτυρηθεί ούτε υπό κλίση ούτε σε απότομο φρενάρισμα, ενώ και το διπλό αμορτισέρ στο πίσω μέρος χαρίζει ακαμψία και δεν θα παραπονεθεί εύκολα. Ωστόσο, η ακαμψία αυτή μεταφράζεται και σε… σκληρή συμπεριφορά του scooter όταν βρεθεί αντιμέτωπο με λακκούβες και κακό οδόστρωμα.

Φρένα: Άμεσα 
Το σύστημα πέδησης του Rambla 300 αποτελείται από δύο δίσκους 260 χιλ. στον μπροστινό τροχό και έναν 220 χιλ. στον πίσω. Η λειτουργία των φρένων είναι άμεση και η δύναμη κάνει την εμφάνισή της κάθε φορά που ο αναβάτης πιέζει τη μανέτα. Ωστόσο, η αμεσότητά τους αυτή και η δύναμη που τα χαρακτηρίζει, έφεραν συχνά μπλοκαρίσματα των τροχών στο μοντέλο της δοκιμής μας. Πάντως, σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν άστρωτο, γεγονός που σημαίνει ότι η απόδοση των φρένων αλλά -κυρίως- και των ελαστικών, αναμένεται να βελτιωθεί, μειώνοντας τα εν λόγω μπλοκαρίσματα.


Κινητήρας: Μεταμόρφωση!
Για μια ακόμη φορά, ο Quasar της Piaggio διέψευσε όσους πίστεψαν ότι έδειξε ό,τι ήταν να δείξει. Παίρνοντας ένα ελαφρύ και ευέλικτο scooter και βάζοντάς του έναν κινητήρα με αυξημένα επίπεδα ροπής και σπιρτόζικη λειτουργία, οι μηχανικοί της Derbi έδωσαν στο Rambla όχι μόνο νέα πνοή, αλλά ένα ρεύμα ικανό να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Η λειτουργία του κινητήρα θα σε προϊδεάσει από χαμηλά για τις διαθέσεις του, όταν όμως οι στροφές φτάσουν στο χαμηλομεσαίο φάσμα λειτουργίας, θα ξεκινήσει ένα… αστικό πάρτι που ελάχιστα όμοιά του υπάρχουν! Οι αποκρίσεις του γκαζιού είναι άμεσες, η ροπή χορταστικότατη και η συμπεριφορά του Derbi ικανή να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για τις δυνατότητές του. Η καλή εικόνα θα συνεχίσει και στις υψηλές στροφές, αν και σε μεγάλες ταχύτητες θα σου θυμίσει ότι πρόκειται απλά για ένα μονοκύλινδρο 300άρι. Οδηγώντας: Δεν σου χαλάει χατίρι! Το νέο Rambla θα σε δελεάσει αρχικά με το μικρό του βάρος και τις μαζεμένες διαστάσεις που του επιτρέπουν να χωθεί παντού. Στην πορεία, όμως, θα σε ξετρελάνει με την απόδοση του κινητήρα στις χαμηλομεσαίες στροφές. Χάρη σε αυτή, θα κινηθεί σε sport ρυθμούς και θα εντυπωσιάσει με την ευελιξία του. Εξάλλου, το στήσιμο του scooter εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, δηλαδή τη sport συμπεριφορά, και αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι το Rambla δεν θα σου χαλάσει παρά ελάχιστα χατίρια στην πορεία. Θέλεις εκρηκτικές εκκινήσεις; Άνοιξε το γκάζι και λίγοι θα μπορέσουν να σε ακολουθήσουν στο φανάρι. Θέλεις μεγάλες κλίσεις; Στρίψε, μετακινήσου πάνω στη σέλα και θα συνειδητοποιήσεις ότι τα όρια αναρτήσεων και πλαισίου θα αργήσουν να έρθουν (μάλλον θα προηγηθούν αυτά των ελαστικών). Θέλεις ασφάλεια και άμεσες ακινητοποιήσεις; Εδώ θα σου το χαλάσει λίγο, εξαιτίας κάποιων ανεπιθύμητων μπλοκαρισμάτων, αν και η συνολική εικόνα των φρένων κρίνεται ικανοποιητική. Φυσικά, το Rambla θα σου κάνει και κάποια χατίρια πρακτικής φύσης, αλλά όχι όλα. Θα κινηθεί άνετα ανάμεσα στα αυτοκίνητα, θα στρίψει πολύ το τιμόνι του σε ελιγμούς και δεν θα σε κουράσει εύκολα πάνω στη σέλα του. Από την άλλη, όμως, δεν θα καταφέρει να μεταφέρει πολλά πράγματα, θα κοπανήσει τις αναρτήσεις του σε κακό οδόστρωμα και δεν θα σε προστατέψει επαρκώς από τον αέρα στις μεγάλες ταχύτητες.


Συμπέρασμα: Πολλά θετικά
Οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος είναι τα πρώτα θετικά στοιχεία του Rambla 300. Και σε συνδυασμό με τον κινητήρα του και τις επιδόσεις πλαισίου και αναρτήσεων, τα παραπάνω χαρακτηριστικά χαρίζουν ένα ακόμη ατού στο ισπανικό scooter: την ευελιξία και τη sport συμπεριφορά. Στη λίστα αυτή μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα θετικά στοιχεία (νεανική εμφάνιση και μεγάλοι τροχοί), όπως και αρνητικά (κακή απόδοση ελαστικών, μικροί χώροι). Κλείνοντας, ένα ακόμη στοιχείο που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο είναι η τιμή του, η οποία, στα 3.775 ευρώ, είναι η χαμηλότερη στην κατηγορία.

Πηγή : mototriti.gr

Ετικέτες

.4troxoi.gr 150 3θυρο Audi A3 4troxoi.gr 500 by Gucci 6 DRIVe 911 Club Coupe αγορά αυτοκινήτου Αγωνας άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου αερόσακος πεζών Αθήνα Ακαδημίας οδηγών της Ferrari αστυνομία Αυτοκίνητο Αudi βενζίνη Βιμ Βαν ντε Καμπ γαλλικό γκραν πρι Γενεύη Γρήγορου καφέ δημοπρασία δημόσια ΚΤΕΟ διαγωνισμός Anytime δίκυκλο Δοκιμή Δωρεάν πακέτα γνήσιων αξεσουάρ έκθεση Auto Expo ΕΛΑΣ ελαστικό έλεγχο Ελλάδα επιβατικο μοντέλο Ερευνα Ευρώπη Ευχές Ζαχαρίου Ηλεκτρικό Τρίκυκλο Ηλεκτρικό Supermoto ηλεκτροκίνητο όχημα ΗΠΑ Θεσσαλονίκη Ιbiza κατάθεση κατανάλωση κατανάλωση καυσίμου ΚΙΑ RIO κλιματιστικό κλοπή Κούμπιτσα κράνος κρύο ΚΤΜ λάστιχο Λεμπ Λιούις Χάμιλτον Μαντς Όστμπεργκ Μάρκο Σιμοντσέλι Μελβούρνη μεταχειρισμένα μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα μέτρα εορτών μηχανές μηχανή Μίκαελ Σουμάχερ Μίκο Χιρβόνεν μονοθέσιο Μόντε μοτοσυκλέτα μπαταρία Μπάτον Μπαχρέιν Νίκο Ρόσμπεργκ Ντάνι Σόρντο Νissan οδήγηση στο χιόνι οδηγοί οίκος ABT Ολυμπιακές Αγώνες Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 πάγος Παλάσκας παράταση στο μέτρο απόσυρσης Παρίσι πεζοί Πειραιάς πεπιεσμένος αέρας Περιβαλλον Πετρελαιοκίνηση πετρελαιοκινητήρας πινακίδες Πίστα Formula 1 πράσινες μοτοσυκλέτες Πρέσβης της FIA Πρόγραμμα προστασία προστασία κλοπής οχήματος Πρωταθλητής Ραλι ράλι Ντακάρ Σεμπάστιαν Λέμπ Σκούτερ στέισον βάγκον Στρώσιμο μοτοσικλέτας Συντήρηση Ντίζας ταχύτερο ηλεκτρικό δίκυκλο τέλος ταξινομησης τετρακίνητα ΤΟΥΟΤΑ τροχαία Τoyota Hilux υβριδικό Lexus GS υβριδικό scooter Υβριδικό Volvo XC60 υλικά αφής Φάνης Δημητρόπουλος Φερνάντο Αλόνσο Φέτελ Φθηνότερα Βενζινάδικα φοιτητές Φόρμουλα 1 φόρος πολυτελείας Φορτηγό Χάμιλτον Χανιά Abarth 695 Tributo Maserati ABS AIXAM Alfa Romeo 4C Alfa Romeo Giulietta Alfa Romeo Giulietta TCT Alfa Romeo Giulietta. Aprilia Caponord Aprilia Scarabeo Aston Martin V12 Zagato Aston Martin Vantage Audi Audi A1 Sportback Audi A3 Sportback Audi AS5 Audi Q5 Hybrid Audi TT auto24.gr autotriti.gr autotritipro.gr Babylon AD Bentley Bentley Continental Best Car of the Year 2012 Bimota XXX Black and White BMW BMW 1 BMW σειρά 1 BMW M135i BMW X1 BMW Zagato Coupe Brammo Empulse Bridgestone Bruno Senna Bugatti Buick C4 Aircross Carrozzeria Touring Superleggera Caterham Chevrolet Chevrolet Aveo Chevrolet Cruze Chevrolet Trax Citroen Citroen Berlingo facelift Citroen C1 Citroen DS Numero 9 Citroen DS4 Citroen DS5 Colin Edwards Concorde Corsa crossover crossover Fiat 500X Darracq Dean Benstead delamagen.gr Derbi Rambla 300 diesel diesel κινητήρας Disco Volante Concept Dodge Dart drive.gr Ducati Ducati 1199 Panigale E-Bugster Volkswagen e-Solex Earth Dreams Engine Ecoboost κινητήρας energypress.gr Enigma 1050 F1 Ferrari Ferrari 250 GTO Ferrari California Ferrari FF Fiat Fiat 500 Fiat Ellezero Fiat Punto 2012 Fiat Strada fireblade FlexFix Ford Ford Fiesta Ford Fiesta ECOnetic Ford Focus Ford Mondeo Ford Shelby GT500 Convertible Ford Special Vehicle Team Formula 1 formulaena.gr gadget gocar.gr Golf GTI Google Grand Scenic Facelift GRMN iQ Supercharger Prototype GRMN Yaris Turbo Concept Gucci Handpresso Auto Mobile Harley Davidson Harley-Davidson Harley-Davidson Softail Slim Hero Moto Hiriko Hirvonen Hispania Racing Team Honda Honda Civic Honda Jazz Si Honda NC700X Honda NSX Hyundai i20 Hyundai Santa Fe iCar Isuzu D-Max Jari Matti Latvala Jeep Wrangler Mountain Jorge Lorenzo Juke Desire Jules Bianchi Keeway RK600 Kia Ray Kia Sorento Kia Soul Inferno Kimi Raikkοnen KTM Duke 690 Kymco Lancia Ypsilon Land Rover Defender Lazzarini Leon Lotus Lotus Renault Lotus-Renault GP Mahindra Marco Simoncelli Maria de Villota Maserati Matt Levatich McLaren F1 megane Merceces S-Class Mercedes A-Class Mercedes A45 AMG Mercedes E Class Mercedes ML 250 BlueTEC Mercedes SL Mercedes-Benz SL63 MGP30 Microsoft Mini MINI Clubvan Mini Cooper Cabrio Mini Cooper S Mini Countryman John Cooper Works MINI HELLAS Mini JWC WRC Mini Roadster Mini Rocketman Mitsubishi Colt Mitsubishi i-MiEV Mojo moto Moto GP Moto Morini motoaccessories.gr MotoGP motorpress.gr mototriti.gr Mustang Mustang Shelby MV Agusta Brutale 675 Nέο Ford Mondeo newsbeast.gr newsbeast.gr McLaren newsbeast.gr.Hero MotoCorp newsbeast.gr/autotriti.gr Nicky Hayden nissan Nissan Hi-Cross Nissan Juke-R Nissan Pixo Nissan Qashqai O2 Pursuit Ogier OPC Nurburgring Edition Opel Opel Ampera/Volt Opel Astra Opel Astra OPC Opel Mokka Passat CC Peugeot Peugeot 107 Peugeot 208 Peugeot 301 Peugeot 508 Peugeot RCZ «Brownstone» Phillip Island Grand Prix Circuit Piaggio Piaggio Beverly 300 Pirelli Pirelli λάστιχα Polo Porsche Porsche 911 Porsche 918 Spyder Porsche Boxster Prodrive protothema.gr Rauno Aaltonen Red Bull Redbull RB8 renault Renault Alpine A110 Renault Scenic Renault Talisman Renault Twingo R.S Roding Roadster 23 Rolls-Royce Romain Grosjean Ryno Electric Unicycle scoda scooter BMW SEAT Seat Ibiza SC Trophy. Seat Mii Seat Toledo Sergio Perez Skoda Octavia Skoda Octavia5 TDI Skoda Rapid smart sport-fm.gr Steve Jobs Subaru BRZ GT300 Superbike Supermoto SUV Suzuki Jimny Tοyota Racing Toro Rosso Toyota Toyota Prius Toyota Supra trans.kathimerini.gr Triumph Triumph Street Triple R TT-RS twingo utotriti.gr Vespa Viper Vitaly Petrov Vitantonio Liuzzi Volkswagen Volkswagen Bulli Volkswagen Polo Van Volvo Volvo C30 Volvo S60 1 Volvo V40 VW VW 5θυρο VW Amarok Canyon VW Beetle VW Golf VW Golf CC VW Passat VIII VW Polo SUV VW Scirocco GT VW up Wagon wheels.ana-mpa.gr WRC WRC Πορτογαλίας Xenter Yamaha Yamaha Μ1 Yamaha Xenter 150 Yaris Hybrid Ypsilon zougla.gr

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Economy.HellasMagazine

Editors.HellasMagazine

Opinion.HellasMagazine

Why.HellasMagazine

Hellas Magazine, BlaBla