Δευτέρα

Νέα Harley-Davidson Softail SlimΜια νέα έκδοση για τη Softail παρουσίασε η Harley-Davidson. Ονομάζεται Slim και αποτελεί ουσιαστικά μια ανανεωμένη αισθητικά Softail, στερημένη από καθετί περιττό.
Οι μικρές αλλαγές, στις οποίες υποβλήθηκε η μοτοσικλέτα, για χάρη της νέας έκδοσης, της χαρίζουν μια εμφάνιση περισσότερο ρετρό και old school παρά custom. Σε αυτό έχει συμβάλλει, μεταξύ άλλων, η αφαίρεση των χρωμιωμένων μερών και άλλες μικρές αλλαγές που θα δελεάσουν όλους όσους επιθυμούν μια επιστροφή στα βασικά.

Σύμφωνα με την Harley-Davidson, αν πάρεις μια Softail και τη «γδύσεις» μέχρι να φτάσεις στα απολύτως απαραίτητα, τότε έχεις μια Slim. Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Σχεδιασμού, Casey Ketterhagen, ήταν να επιστρέψει η προσοχή μας στο βασικότερο χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας: τον κινητήρα. Για το λόγο αυτό, η Softail Slim διαθέτει στενότερο πίσω ελαστικό και κοντύτερο φτερό, ώστε η προσοχή μας να επανέλθει εκεί που πρέπει. Επιπλέον, υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στη σέλα και το ρεζερβουάρ, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να βλέπει τον κινητήρα!Με λίγα λόγια, η Harley-Davidson και οι σχεδιαστές της μετέφεραν την προσοχή μας από το (ομολογουμένως εντυπωσιακό στις μέχρι τώρα Softail) πίσω μέρος στο μπροστινό, εκεί που δεσπόζει ο κινητήρας. Αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά των υπόλοιπων Softail απουσιάζουν εδώ, στο πλαίσιο της ίδιας λογικής, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα μοντέλο με μόνο τα απολύτως απαραίτητα, όσον αφορά στην αισθητική.

Πηγή : mototriti.gr