Τετάρτη

Νέο Audi A3 Sportback - Συνταγή που κερδίζει


Για δεύτερη φορά στην ιστορία του A3 θα δούμε Sportback 5θυρη έκδοση, η οποία πατά στην επιτυχημένη λογική του τωρινού A3 Sportback, για να προσφέρει περαιτέρω πρακτικότητα και χώρους.
Με μια ματιά

- Η 5θυρη έκδοση του Audi A3
- Με πιο πρακτικό αμάξωμα
- Ίδιοι κινητήρες TFSI και TDI
- Λανσάρισμα στις αρχές του 2013

Από τη νέα, τρίτη γενιά του Audi A3 που μόλις παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και η 5θυρη έκδοσή του. Αυτή, όπως συνέβη στην προηγούμενη, δεύτερη γενιά του μοντέλου της Audi, θα διατηρήσει την ονομασία «Sportback», αλλά και το αμάξωμα που παραπέμπει ελαφρώς σε αυτοκίνητο station. Το δεύτερης λοιπόν γενιάς Audi A3 Sportback θα λανσαριστεί στις αρχές του επόμενου έτους πανευρωπαϊκά, όμως εμείς, ήδη μέσω των κατασκόπων μας, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε το ποιόν της εμφάνισής της.

Κομψή σχεδίαση με λίγο περισσότερο δυναμισμό
Στον αισθητικό τομέα, η επόμενη γενιά του Audi A3 Sportback θα πατήσει πάνω στις γραμμές του νέου 3θυρου μοντέλου, προσφέροντας μια ελαφρώς πιο δυναμική εμφάνιση στο εμπρόσθιο τμήμα. Στο πίσω μέρος από την άλλη, εκεί δηλαδή που θα υπάρχει και η αισθητική διαφοροποίηση, θα δούμε την τρίτη κολώνα της οροφής να «σπάει» λίγο περισσότερο τη γωνία της και να μην είναι τόσο κάθετη όσο στο τωρινό Sportback. Αυτό βέβαια δεν θα σημαίνει ότι το 5θυρο Α3 δεν θα θυμίζει και πάλι στέισον εκδοχές, και σε αυτό θα βοηθά το μεγάλο τρίτο πίσω πλαϊνό παράθυρο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι αναμένεται και πάλι το αμάξωμα να μακρύνει κατά 50-70 χλστ., ώστε να προσφερθεί και πάλι ένα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από τα 365 λίτρα του χώρου αποσκευών του 3θυρου.

Διατηρεί τους ίδιους κινητήρες TFSI και TDI
Στον τομέα των κινητήρων, το νέο Audi A3 Sportback θα διατηρήσει τα ίδια μοτέρ με αυτά του 3θυρου νέου A3. Στη γκάμα λοιπόν από την πλευρά των βενζινοκινητήρων, θα δούμε αρχικά τον 1,4 TFSI των 122 ίππων και τη νέα εκδοχή του 1,8 TFSI κινητήρα με τους 180 ίππους. Από πλευράς diesel, πρώτα θα είναι διαθέσιμος μόνο ο 2λιτρος TDI των 150 ίππων (μέση κατανάλωση: 4,1 λτ./100 χλμ.), ενώ θα υπάρχει μια νέα εκδοχή του 1,6 TDI, με πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (3,8 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 μόνο 99 γρ./χλμ. Το μόνο που μένει πλέον, είναι να επιβεβαιωθεί από την Audi και η προσθήκη στη γκάμα και του 1,2 TSI βενζινοκινητήρα, ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει στη χώρα μας το περισσότερο ενδιαφέρον.



Εσωτερικό
Χωρίς αλλαγές, το εσωτερικό του νέου Audi A3 Sportback θα μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιο από το 3θυρο μοντέλο, διατηρώντας ένα διακριτικά σπορτίφ στυλ και παραπέμποντας πλέον στο εσωτερικό του Audi A1. Αλλά και από πλευράς ποιότητας, αναμένεται να δούμε τα ίδια, κορυφαία υλικά για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το μεν ταμπλό να επενδύεται με αφρώδες πλαστικό και τα υπόλοιπα τμήματα να αποτελούνται από σκληρά στην αφή υλικά με πολύ συμπαγή συναρμογή και φινίρισμα. Όπως επίσης συμβαίνει τέλος και στο 3θυρο Audi A3, η νέα γενιά του Συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Audi MMI, θα είναι διαθέσιμη και στο νέο A3 Sportback, προσφέροντας περισσότερη ευχρηστία και ακόμη καλύτερη πληροφόρηση.

Πηγή : autotriti.gr