Δευτέρα

Nissan Qashqai

Το Nissan Qashqai, η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της ιαπωνικής μάρκας τα τελευταία χρονια, δέχθηκε το πρώτο φρεσκάρισμα.

Από το ευρωπαϊκό του λανσάρισμα το Μάρτιο του 2007,ξεπέρασε τους προβλεπόμενους στόχους πωλήσεων και άγγιξε τις 500.000 μονάδες στην ευρωπαϊκή αγορά. Δημιουργησε νέο πελατολόγιο στην εταιρία αφού το 80% των αγοραστών για πρώτη φορα είχαν επιλέξει προϊόν της Nissan.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ανασχεδιασμό του μπροστινού τμήματος,αναβάθμιση της άνεσης και της πρακτικότητας καθώς και χρήση υλικών καλύτερης ποιότητας.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο,του ανανεωμένου μεσαίου μεγέθους Crossover της Nissan,είναι η καλύτερη οδική συμπεριφορά μετα τις αλλαγές στις αναρτήσεις.

Ειδικότερα,ο ανασχεδιασμένος μπροστινός πρόβολος προσδίδει δυναμικότερο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.Οι στιλίστες επενέβησαν στο καπό,στο προφυλακτήρα,στα φτερά,στη γρίλια και στα φωτιστικά σώματα.Οι ίδιες αλλαγές έγιναν και στο Qashqai+2.

Στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης στο 0.33 από 0.34 συνέβαλαν,η τροποποιημένη αεροτομή στην πίσω πόρτα καθώς και οι αλλαγές στο σχεδιασμό του πατώματος.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο νέος πίνακας οργάνων,που προσφέρει μεγαλύτερη ευκρίνεια και είναι πιο ευανάγνωστος.

Τα δύο όργανα,ταχύμετρο και στροφόμετρο διαθέτουν άσπρες ενδείξεις σε μαύρο φόντο,με κόκκινες βελόνες.Περιβάλλονται με χρωμιομένους δακτύλιους.Μεταξύ των δύο οργάνων βρίσκεται ένα ανασχεδιασμένος υπολογιστής ταξιδίου.Αυξήθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα.

Εφαρμόσθηκε μια νέα μελέτη ηχομόνωσης.

Η έκδοση Qashqai+2,απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα μεσαίο Crossover με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Διαθέτει τρίτη σειρά καθισμάτων,που αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ολες οι εκδόσεις είναι δικίνητες ή τετρακίνητες.Το σύστημα τετρακίνησης ALL MODE είναι από τα πληρέστερα της κατηγορίας του.Βενζινοκινητήρες 1.600 κ.εκ. ισχύος 115 ίππων και 2.000 κ.εκ. 140 ίππων. Πετρελαιοκινητήρες 1.500 κ.εκ. 106 και 2.0 dCi 150 ίππων.

Τιμές,1.6 4Χ2 20.080 ευρω, 2.04Χ4 26.830, Qashqai+2 4Χ2 22.680 και 4Χ4 30.690.