Σάββατο

Peugeot 208

πηγή : http://www.auto24.gr

Το Peugeot 208 είναι ο διάδοχος του 207, ενός μοντέλου που μπήκε στην παραγωγή το 2006. Όμως, τον τελευταίο καιρό το γαλλικό μοντέλο ήταν δύσκολο να ανταγωνισθεί το γερμανικό supermini Volkswagen Polo, ένα μοντέλο καινούργιο στην αγορά, αλλά και το Fiat Punto. Δύο αυτοκίνητο εξαιρετικά δημοφιλή στην ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα στην κατηγορία Β.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μαζί με τις πρώτες φωτογραφίες του νέου γαλλικού μοντέλου, το 208 είναι πιο συμπαγές από το 207. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, το μήκος του φθάνει τα 3,975 μέτρα κάτι που σημαίνει πως είναι κοντύτερο κατά 70 χιλιοστά από το απερχόμενο 207, που έχει μήκος 4,045 μέτρα. Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως είναι ότι οι μηχανικοί της Peugeot κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 110 κιλά. Στοιχείο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και επιβλητικό.

Οι πωλήσεις του Peugeot 208 θα ξεκινήσουν στην αγορά της Ευρώπης την ερχόμενη άνοιξη. Στην γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν σε πρώτη φάση δύο εκδόσεις βενζίνης και πέντε πετρελαίου. Στην βάση των κινητήρων βενζίνης θα περιλαμβάνονται οι κινητήρες 1.0 λ. και 1.2 λίτρου με ένα συνδυασμό οικονομίας καυσίμου των 4,3 λίτρων στα 100 χλμ.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του 208, που διατίθεται σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση, έχει δανειστεί πολλά στιλιστικά στοιχεία από την πιο πρόσφατα concept μοντέλα της γαλλικής μάρκας, όπως η HX1. Σε ότι αφορά το εσωτερικό διακρίνεται από το πολυεπίπεδο ταμπλό που διαθέτει μια προεξέχουσα κεντρική κονσόλα στην οποία φιλοξενείται μια μεγάλη οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας