Τετάρτη

Πιο κοντά στο περιβάλλον η VOLVO

Πηγή : http://www.protothema.gr

Οι Σουηδοί κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων σε ότι αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το 2010. Αυτό προκύπτει από την έκτη ετήσια έρευνα που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος (European Federation for Transport and Environment, T&E).

Κατά μέσο όρο, οι οκτώ μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης μείωσαν τις εκπομπές CO2 το 2010 σε ποσοστό 2 - έως 6 %. Η Volvo δε ξεπέρασε κατά πολύ αυτόν το μέσο όρο, επιτυγχάνοντας μείωση του CO2 κατά 9 %!

Η ανάλυση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον δείχνει πως οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επιτύχει ικανοποιητική μείωση των εκπομπών CO2 και στη μέση κατανάλωση καυσίμων στα νέα αυτοκίνητα. Συνολικά, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 3,7 % το 2010 και σήμερα ο μέσος όρος για τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Σε ότι αφορά την Volvo, τα μέγιστα σε αυτή την απόδοση στο νέο πετρελαιοκινητήρα των 1,6lt (έκδοση DRIVe ) απόδοσης 115 PS, που τοποθέτησαν σχεδόν σε όλη τη γκάμα τους, εκτός των SUV και του S80. Ιδιαίτερα τα C30, S40 και V50 στην έκδοση 1.6 DRIVe η εκπομπή CO2 είναι μόλις στα 99 g/km (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα), ενώ και το S60 1.6 DRIVe είναι στα μόλις 114 g/km.