Πέμπτη

Αυτό είναι το Nissan Juke-R των 458PS!


Η Nissan ανακοίνωσε τις επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου supercar crossover Juke-R, που κατασκεύασε.
Το Juke-R λοιπό, και επισήμως, διαθέτει τον V6 twin turbo κινητήρα του GT-R, 3.8 λίτρων απόδοσης 485PS . Σύμφωνα με τη Nissan το τετρακίνητο Juke-R  επιταχύνει από στάση στα 100 κμ/η σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 257 km/h.
Το Juke-R  αναπτύχθηκε από κοινού από τη Nissan, με τη συμβολή του Κέντρου Τεχνολογίας της (NTC-E) και  τον κορυφαίο οίκο του μηχανοκίνητου αθλητισμού RML. Σε μόλις 22 εβδομάδες, δημιουργήθηκαν δύο πρωτότυπα μοντέλα, ένα δεξιοτίμονο  και ένα  αριστεροτίμονο, τα οποία τέθηκαν σε εκτεταμένες δοκιμές .
Σύμφωνα με την Nissan, οι δοκιμές έδειξαν ότι το Juke-R συμπεριφέρεται όπως ένα  supercar  με τον «μανδύα» ενός crossover, χάρη στη χρήση της ανάρτησης και της  μετάδοσης της κίνησης του Nissan GT-R, καθώς και των προδιαγραφών της FIA με την ύπαρξη του roll cage και της διαιρούμενης πίσω αεροτομής. Στην ευθεία, το GT-R εξασφαλίζει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα χάρη στο πιο αεροδυναμικό σχήμα που διαθέτει έναντι του Juke-R. To GT-R παραμένει επίσης ελαφρύτερο από τo  Juke-R, γεγονός που οφείλεται στο roll cage  και την επιπλέον ενίσχυση του σασί  του τελευταίου, προκειμένου να ενσωματωθούν τα «υλικά» του  supercar στο σώμα του Juke.


Στο εσωτερικό του Juke-R, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε καθίσματα αγωνιστικών προδιαγραφών, με πρόσβαση σε όργανα ελέγχου που έχουν υιοθετηθεί από το GT-R. Η 7 ιντσών οθόνη αφής  που είναι στο κέντρο του ταμπλό, επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών για το αυτοκίνητο, κάτι που είναι ήδη γνώριμο στους οδηγούς του GT-R.

Πηγή : protothema.gr