Δευτέρα

H Toyota στο Tokyo Auto Show

Η Toyota θα παρουσιάσει 15 μοντέλα στην έκθεση Tokyo Auto Show στην οποία και μετέχει, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι βελτιωμένες εκδόσεις των iQ, Yaris και GT 86.

Η παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας στην έκθεση αυτή, είναι ιδιαίτερα πληθωρική καθώς στο περίπτερο της αναμένεται να παρουσιαστούν πλήθος νέων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία πρωτότυπα, βελτιωμένες εκδόσεις κ.α. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το GRMN iQ Supercharger Prototype, το οποίο αναμένεται να παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους και εξής. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ο ιαπωνικός γίγαντας έδωσε στη δημοσιότητα, η εν λόγο έκδοση βασίζεται στο γνωστό μας iQ των 1,33 λίτρων, με τη διαφορά ότι ο κινητήρας του, χάρη στην προσθήκη κομπρέσορα, αποδίδει 130 ίππους και ροπή 180 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με «κλειστή» διάταξη των σχέσεών του. Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο, το οποίο έχει δεχθεί τη φροντίδα της Gazzo Racing, διαθέτει αισθητικές βελτιώσεις ανάλογες του χαρακτήρα, καθώς και ανάρτηση με πιο σφικτή ρύθμιση και χαμηλότερο ύψος από το έδαφος.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον μοντέλο είναι το GRMN Yaris Turbo Concept, το οποίο βασίζεται στην 3θυρη έκδοση του μοντέλου που στην Ιαπωνία κυκλοφορεί με την ονομασία Vitz. To «καυτό» αυτό Yaris φορά έναν κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει με την βοήθεια υπερτροφοδοτότη 180 ίππους και 220 Nm ροπής. Οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις που το συνοδεύουν αφορούν μεταξύ άλλων την πιο σπορτίφ ρύθμιση της ανάρτησης, τις 4πίστονες δαγκάνες του συστήματος πέδησης, καθώς και τους τροχούς των 18 ιντσών.

Βασισμένο στο νέο κουπέ της, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγους μόλις μήνες, η Toyota φέρνει στην έκθεση Tokyo Auto Show το GT 86 TRD. Οι διαφορές του σε σχέση με το απλό GT 86 αφορούν σύμφωνα με τους Ιάπωνες στη νέα ρύθμιση της ανάρτησης και τις πιο σπορτίφ αντιστρεπτικές δοκούς, στους τροχούς των 18 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά της Michelin, στα αναβαθμισμένα φρένα, καθώς και σε μια πλειάδα αεροδυναμικών βοηθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και στοιχείων στο εσωτερικό, όπως είναι για παράδειγμα τα μπάκετ καθίσματα και το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα. 

Χωρίς μηχανικές αλλαγές, αλλά με τροποποιήσεις στον τομέα της αισθητικής, η Toyota παρουσιάζει επίσης μια ακόμα ειδική έκδοση του νέου της κουπέ: την Toyota GT 86 Medelista, καθώς και τα Gazoo Racing Toyota FT-86 και Gazoo Racing Lexus LFA, με τa οποία οι δύο εταιρείες μετείχαν στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring το 2011. 


Πηγή : 4troxoi.gr