Τετάρτη

Honda NSX : H επιστροφή του μύθου


Αυτή τη φορά δεν είναι απλώς ένα concept car. Είναι το τελικό μοντέλο και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Honda / Acura, το Αcura Concept NSX το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ πριν λίγες ώρες, θα μπει στην παραγωγή μέχρι –το αργότερο- το 2015.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία (για όσους μπερδεύονται να ξεκαθαρίσουμε ότι η Acura δεν είναι παρά η θυγατρική της Honda που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ) έχει δείξει πολλά πειραματικά μοντέλα όλα αυτά τα χρόνια, για τα οποία κυκλοφορούσε η φήμη ότι θα αντικαταστήσουν το Honda / Acura NSX, που κατασκευάσθηκε από το 1990 έως το 2005. Για κάποιο λόγο όμως, κανένα από αυτά τα concept cars δεν κατάφερε να φτάσει στη φάση της παραγωγής

Αυτή τη φορά, όμως, η Acura λέει ότι το concept NSX επισφραγίζει την απόφαση της εταιρίας για το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως και το αρχικό μοντέλο, έτσι και το νέο NSX θα διαθέτει κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Το μοτέρ θα είναι V6 ατμοσφαιρικό ενώ οι μηχανικοί της Acura έχουν προσθέσει το Hybrid SH-AWD. Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες και παρέχει στο αυτοκίνητο μια έννοια τετρακίνσης. Οι δύο από τους τρεις ηλεντροκινητήρες είναι τοποθετημένοι σε κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς και παρέχουν την απαιτούμενη ροπή στην διάρκεια της στροφής για καλύτερα αποτελέσματα πρόσφυσης.

«Αυτό το Sport Hybrid SH-AWD σύστημα θα κάνει το NSX την απόλυτη έκφραση της ιδέας Acura για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της σχέσης του ανθρώπου και της μηχανής», δήλωσε ο Takanobu Ito, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor.

"Όπως και το πρώτο NSX, θα εκφράσουμε και πάλι υψηλές επιδόσεις μέσω της απόδοσης του κινητήρα», πρόσθεσε ο Ito, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του πρώτου Acura NSX . "Στη νέα αυτή εποχή, εστιάζουμε επίσης στο απολαυστικό οδηγικό πνεύμα του NSX, ενώ παράλληλα πιστεύω ότι ένα supercar πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες περιβαλλονικές απαιτήσεις."

Ενώ στα περισσότερα supercars σημείο αναφοράς είναι η πολύ μεγάλη ιπποδύναμη, το NSX Concept είναι υπέρμαχος της γνήσιας αγωνιστικής φιλοσοφίας ενός εξαιρετικού λόγου ισχύος/βάρους.

Χρησιμοποιώντας μία μονάδα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες (2 Electric Motor Drive Unit) με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Honda υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων. Πέρα από τα πλεονεκτήματα της άριστης οδηγικής συμπεριφοράς του Sport Hybrid SH-AWD®, ένας ισχυρός VTEC® V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνοντας να συνδυάζει την επιτάχυνση που αρμόζει σε ένα supercar με την άριστη απόδοση.

Με το Sport Hybrid SH-AWD, το NSX γίνεται απόλυτος εκφραστής «της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής» πρόσθεσε ο Ito. «Το NSX θα κάνει τον οδηγό ένα με το αυτοκίνητο, προάγοντας τη δυναμική οδηγική εμπειρία χωρίς άσκοπες παρεμβολές».

Εκτός από το νέο NSX Concept, η Honda Αμερικής παρουσίασε το Accord Coupe Concept, που δίνει μία πρώτη εικόνα από τη σχεδιαστική κατεύθυνση της ένατης γενιάς του Αμερικανικού Accord - αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2012. Αυτό το μοντέλο είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά και δεν προορίζεται για την Ευρώπη.

Ήδη στη δεύτερη 25ετία της ως εκπρόσωπος της Honda στην κατηγορία premium, πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, η Acura παρουσίασε επίσης μία πρωτότυπη έκδοση του Acura ILX compact sedan και ένα πρωτότυπο 2013 RDX crossover SUV.

Το Acura ILX Concept είναι ο προάγγελος του νέου πολυτελούς compact sedan της Acura που πρόκειται να λανσαριστεί στην άνοιξη του 2012. Με σκοπό να αποτελέσει το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας, το ILX θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, μεταξύ των οποίων το πρώτό υβριδικό βενζινο-ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Acura.

Πηγή : auto24.gr