Πέμπτη

Opel Mokka


Στην αποκάλυψη ενός συμπαγούς SUV που ονομάζεται Mokka και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγους μήνες προχώρησε η Opel.

Η αγορά των συμπαγών SUV αυξάνεται το τελευταίο διάστημα και η GM θέλει να δημιουργήσει τη δική της δυναμική στην κατηγορία. Το Mokka δεν είναι παρά η παραλλαγή του Encore της Buick που θα κάνει την πρεμιέρα του αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου το Ντιτρόιτ.

Το Mokka θα το δούμε τόσο με το σήμα της Opel, όσο και με αυτό της Vauxhall (στο Ηνωμένο Βασίλειο).

To Mokka της Opel θα είναι διαθέσιμο σε πενταθέσια διάταξη και θα προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Ο όγκος του χώρου αποσκευών με ανακλιμένα τα πίσω καθίσματα φτάνει τα 1.372 λίτρα ενώ υπάρχουν και αρκετοί επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι για μιοκροαντικείμενα.

Η Opel ήταν φειδωλή σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της, το οποίο θα είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικό προς το Nissan Juke κι άλλα SUV της ίδιας κατηγορίας.

Το Mokka θα διατίθεται με ένα κινητήρα 1.4-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης 140 ίππων, ένα μοτέρ 1.6-λίτρων βενζίνης 115 ίππων και 1.7 CDTI diesel. Ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός χειροκίνητου και ενός αυτόματου κιβωτίου. Και τα δύο θα είναι 6 σχέσεων.

Το Mokka θα διατίθεται με κίνηση τους δύο ή όλους τους τροχούς ενώ οι κινητήρες θα διαθέτουν το σύστημα Start / Stop για χαμηλή κατανάλωση και μικρές εκπομπές ρύπων.

Το Opel Mokka θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη στα τέλη του 2012.

Πηγή : auto24.gr