Πέμπτη

Αποκάλυψη για το νέο 3θυρο Audi A3Διέρρευσαν στο internet οι πρώτες εικόνες του νέου 3θυρου Α3. Aπό αυτές προκύπτει πως το μικρομεσαίο Audi αποκτά ακόμα πιο δυναμική και μοντέρνα εικόνα. Ας το δούμε, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη.
Στο διαδίκτυο διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες εικόνες του καινούριου A3 σε μορφή παραγωγής. Το μικρομεσαίο Audi δεν έχει αλλάξει δραματικά, υιοθετώντας όμως ακόμα πιο δυναμικό ύφος και πολλά στοιχεία που το κάνουν να δείχνει ιδιαίτερα μοντέρνο. Μάλιστα, ειδικά αυτή η 3θυρη έκδοση αμαξώματος του διαθέτει και αρεκτά νεανικό προφίλ. Σε κάθε περίπτωση, θυμίζουμε πως το νέο Α3 θα έχει στη γκάμα του και 5θυρες (Sportback) εκδόσεις, ενώ θα το δούμε τόσο σε κάμπριο όσο και σε σεντάν, με βάση το περσινό πρωτότυπο Α3 Concept.


Aπό τεχνολογικής άποψης, έχουμε ξανατονίσει πως το καινούριο Audi A3 θα «πατά» σε εντελώς νέα πλατφόρμα που εξελίχθηκε για περισσότερα από ένα μοντέλα στους κύκλους του ομίλου VW, με την ονομασία MQB.

Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες του αυτοκινήτου, είναι λίγο νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο εκτός απροόπτου, στη βάση της γκάμας του Α1 θα δούμε τον νέο TFSI 1,2 λίτρων, με απόδοση 105 ίππων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο 1,4 TFSI πιθανόν σε αναβαθμισμένη απόδοση 130 και 160 ίππων. Στους 2λιτρους, θα υπάρξει και πάλι ο 2,0 TFSI με απόδοση μεταξύ 210 και 250 ίππων, ενώ για το κορυφαίο S3, η ισχύς θα βρίσκεται και πάλι στους 265 ίππους. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και η πρόθεση της Audi να φέρει ως στάνταρ σε όλα τα μοτέρ σύστημα Start&Stop, έτσι ώστε να εξασφαλίσει επιπλέον χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και περιορισμένη κατανάλωση. Ανάλογα εξελιγμένοι στο νέο Α3 θα είναι και οι diesel κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων.

Πηγή : autotriti.gr