Πέμπτη

Ξεκινά το λανσάρισμα του νέου Fiat Strada




Ξεκινά από την γειτονική Ιταλία το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Fiat Strada που αν και διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις αμαξώματος εμφανίζει αναβαθμισμένο σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά.
Με περισσότερες από 127.800 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2011, το Fiat Strada αναδείχθηκε ως το δεύτερο πιο δημοφιλές ελαφρύ επαγγελματικό της Fiat Professional πίσω από το Ducato.
Ωστόσο οι οιωνοί για το μέλλον του ιταλικού Pick-Up φαντάζουν ακόμη πιο ευνοϊκοί καθώς μέσα στον Ιανουάριο ξεκίνησε, από την αγορά της Ιταλίας, η εμπορική πορεία της νέας γενιάς του.

Σημαντικά αναβαθμισμένη σχεδίαση αμαξώματος
Το νέο Strada που κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγής FIASA στο Betim της Βραζιλίας θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Working, Trekking και Adventure) ενώ η σημαντικότερη διαφοροποίηση του από το υπάρχον μοντέλο εστιάζεται στην ύπαρξη τριών τύπων αμαξώματος. Πλέον το Strada θα προσφέρεται με τρεις τύπους καμπίνας (Short, Long αλλά και Crew Cab) σε συνολικά έξι εκδόσεις.



Σε ότι αφορά στην σχεδίαση του, το νέο Strada διακρίνεται για το πλήρως ανανεωμένο εμπρόσθιο τμήμα με τον στιβαρό προφυλακτήρα με τους δύο αεραγωγούς καθώς και τα νέα φωτιστικά σώματα που διαθέτουν μονούς ή διπλούς προβολείς ανάλογα με την έκδοση (μονοί στις εκδόσεις Working, διπλοί στις Trekking). Επιπρόσθετα στις κορυφαίες εκδόσεις Adventure παρέχονται επιπλέον στοιχεία όπως «πινελιές» από χρώμιο κ.ά.
Οι διαστάσεις του αμαξώματος παραμένουν αντίστοιχες με αυτές του υπάρχοντος μοντέλου με το μήκος να ορίζεται στα 4.409 χλστ. (4.457 χλστ. στις εκδόσεις Adventure), πλάτος 1.664 χλστ. (1.740 χλστ. στις Adventure) και μεταξόνιο με μήκος 2.718 χλστ.



Σε ότι αφορά στο εσωτερικό του νέου ιταλικού Pick-Up συναντάμε ένα πλήρως ανασχεδιασμένο ταμπλό και κεντρική κονσόλα με ευανάγνωστες ενδείξεις στον πίνακα οργάνων, βελτιωμένη εργονομία στα διάφορα χειριστήρια και εντελώς νέα καθίσματα.
Παράλληλα και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας έχει βελτιωθεί σημαντικά περιλαμβάνοντας στοιχεία όπως σύστημα κλιματισμού, υπολογιστή ταξιδιού, τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου, νέο –στάνταρντ- ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα κλειδώματος του διαφορικού «E-Locker», ηλιοροφή, επενδύσεις από δέρμα ή μέταλλο στο εσωτερικό κ.ά.

Δυνατότητα μεταφοράς 4 επιβατών και έως 705 κιλών φορτίου
Ανάλογα με τον τύπο της καμπίνας των επιβατών, το μήκος του χώρου φόρτωσης του κυμαίνεται από τα 1.082 χλστ. (εκδόσεις Crew Cab) έως και τα 1.685 χλστ. (Single Cab) με το ωφέλιμο πλάτος του να ορίζεται στα 1.300 χλστ. (1.070 χλστ. μεταξύ των θόλων). Παράλληλα η πίσω πόρτα μπορεί να στερεωθεί σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με το οδόστρωμα και να υποστηρίξει φορτία βάρους έως και 300 κιλών ή και να αφαιρεθεί αν οι απαιτήσεις χρήσης το επιβάλλουν.
Ανάλογα με την έκδοση, το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται από τα 630- 705 κιλά ενώ με μεικτό βάρος έως και 1.915 κιλά, το νέο Strada μπορεί να έλξει φορτία βάρους έως και ενός τόνου.

Multijet Euro 5 με κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ.
Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα στο νέο Fiat Strada εδράζεται ο 16βάλβιδος 1.300άρης Multijet που αποδίδει ισχύ 95 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm από τις 1.500 σ.α.λ.
Χάρη στην τουρμίνα με μεταβλητή γεωμετρία και το intercooler, το εν λόγω μηχανικό σύνολο είναι σε θέση να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στο ιταλικό ελαφρύ επαγγελματικό ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου του περιορίζεται στα 5,3 λτ./100 χλμ. ενώ –φυσικά- καλύπτει και τις προδιαγραφές της Euro 5 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων του.

Πηγή : autotritipro.gr