Πέμπτη

Piaggio Beverly 300: Πιο ολοκληρωμένο από ποτέ


Έχει αποδειχθεί κυρίαρχο στις πωλήσεις και όχι τυχαία. Πρόκειται για το Beverly 300 των 22 ίππων, που με το απαράμιλλο στιλ, και τον πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα, κερδίζει το στοίχημα!
Στη χώρα μας, η πολιτική έχει κατακλυστεί από τζάκια που μεσουρανούν εδώ και δεκαετίες στην εξουσία και, όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής δεν είναι και τα καλύτερα. Στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, υπάρχει και μια άλλη ισχυρή οικογένεια, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των scooter και τα οφέλη για όσους την έχουν ψηφίσει είναι τεράστια. Το όνομά της είναι Beverly.

Και το νέο Beverly 300 είναι ο πιο πρόσφατος γόνος της εν λόγω οικογένειας. Το ιταλικό scooter είχε την τύχη να γεννηθεί με ένα όνομα που θα του εξασφάλιζε (και όντως έτσι έγινε) τον τίτλο του best seller στην κατηγορία του. Ωστόσο, ο δρόμος που ακολουθεί, δεν είναι αυτός της εξαργύρωσης της φήμης που του προσφέρει το όνομά του, αλλά αυτός της σκληρής δουλειάς. Άλλωστε, στους ανταγωνιστικούς καιρούς που ζούμε, μόνο αυτή θα του εξασφάλιζε την επιτυχία. Το νέο Beverly 300, λοιπόν, εκμεταλλεύεται στο έπακρο όχι μόνο το όνομα, αλλά και τα στοιχεία εκείνα που έφεραν τους προγόνους του στην κορυφή. Παράλληλα, φέρνει και νέα χαρακτηριστικά σε αυτό που χρόνια από τώρα θα γνωρίζουμε ως το «συλλογικό DNA της οικογένειας των Beverly». Με λίγα λόγια, οι σχεδιαστές του νέου scooter δεν ξεκίνησαν από λευκό χαρτί -κράτησαν τα καλύτερα στοιχεία των μοντέλων και εκδόσεων των τελευταίων ετών: τον κινητήρα των 278 κ.εκ., το στιβαρό πλαίσιο, την εργονομία και την άνεση που προσφέρει. Και κάποια από αυτά τα ενίσχυσαν, έτσι ώστε να αποτελέσουν νέα σημεία αναφοράς: τα φρένα, τους χώρους, τη συμπεριφορά, τη φινετσάτη και φρέσκια αισθητική. Αποτέλεσμα αυτών είναι το νέο Beverly 300, ένα scooter ενισχυμένο στα σημεία, ικανό να γίνει best seller και να κυβερνήσει τα scooter όχι μόνο λόγω του ονόματός του, αλλά και των νέων χαρακτηριστικών που το κάνουν ακόμη καλύτερο.

Αισθητική:Ανασχηματισμός εδώ και τώρα
Το νέο Beverly μοιάζει να έχει δανειστεί χαρακτηριστικά στοιχεία προηγούμενων μοντέλων και εκδόσεων, με σκοπό να τα εκσυγχρονίσει και, με την πρώτη κιόλας ματιά, καταλαβαίνεις ότι το έχει πετύχει. Ξεκινώντας από τη μάσκα, αντικρίζεις τις χαρακτηριστικές γραμμές ενός Beverly και το μεγάλο προβολέα στο τιμόνι, με τις διαφορές όμως να είναι έντονες. Οι γραμμές της μάσκας και τα πλαϊνά LED είναι πιο αιχμηρά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ο προβολέας πιο τετραγωνισμένος. Εξίσου επιθετική είναι και η σχεδίαση της ποδιάς, στην κορυφή της οποίας ξεχωρίζει η διχρωμία στα πλαστικά. Επιπλέον, στο κεντρικό τούνελ βρίσκεται η τάπα της βενζίνης, η οποία είναι πλέον αεροπορικού τύπου. Στην ουρά, η εξέλιξη των αισθητικών στοιχείων των προηγούμενων Beverly συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, χάρη στις γωνίες των πλαστικών, αλλά και το νέο φωτιστικό (επίσης LED) σώμα. Νέα στοιχεία στην αισθητική του Beverly αποτελούν οι εντυπωσιακές ζάντες, αλλά και ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων.

Κινητήρας : Επιτυχημένη θητεία
Το μοτέρ των 278 κ.εκ. αποτελεί το μοναδικό σημείο του νέου Beverly που δεν πειράχτηκε στο παραμικρό. Οι Ιταλοί σωστά έκριναν ότι η έκδοση των 300 κ.εκ. δεν έχρηζε βελτιώσεων σε αυτόν τον τομέα (αυτή των 125 κ.εκ. είναι άλλη ιστορία) και το κινητήριο σύνολο με το όνομα Quasar κάνει και εδώ τα μαγικά του. Γραμμικό σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του, γεγονός που σημαίνει ότι θα ικανοποιήσει με το παραπάνω και στις χαμηλές σ.α.λ. -σημείο που ο κινητήρας των 250 κ.εκ. δεν διέπρεπε- το μοτέρ είναι το πρώτο που δίνει τον τόνο στο χαρακτήρα του νέου Beverly. Η αυξημένη ροπή του (σε σύγκριση πάντα με τον Quasar των 244 κ.εκ.) το κάνει πιο σπιρτόζικο, ειδικά στις εκκινήσεις, ενώ η ζωντάνια δεν πρόκειται να λείψει από το Beverly, μέχρι αυτό να φτάσει κοντά στην τελική του.

Χώροι / Άνεση: Θα σε… βολέψει
Μετά τη συγκεκριμένη ανανέωση, το Beverly συγκαταλέγεται πλέον στην υποκατηγορία των scooter 300 κ.εκ. που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα full face ή δύο jet κράνη κάτω από τη σέλα τους. Ο χώρος κάτω από αυτή είναι μεγαλύτερος, ενώ η βοήθεια από τους… περιφερειακούς χώρους παραμένει σημαντική. Στο ντουλαπάκι της ποδιάς θα χωρέσουν αρκετά μικροπράγματα, ενώ ο αναδιπλούμενος γάντζος θα αναλάβει να μεταφέρει μια τσάντα. Τέλος, η σχάρα παραμένει χρήσιμη, καθώς μπορεί να αυξήσει τις μεταφορικές δυνατότητες του scooter. Ανανεωμένη και καλύτερη εμφανίζεται και η σέλα του νέου Beverly. Το νέο αφρώδες υλικό της και ο επανασχεδιασμός της έχουν αυξήσει, έστω διακριτικά, τα επίπεδα της άνεσης. Παράπονο δεν θα ακουστεί ούτε από το συνεπιβάτη, στον οποίο αναλογεί ένα μεγάλο μέρος αυτής. Το μοναδικό παράπονο θα έρθει στις μεγάλες ταχύτητες, όταν η μηδαμινή προστασία από τον αέρα θα ενοχλήσει αναβάτη και συνεπιβάτη.

Αναρτήσεις: Σεμνά και ταπεινά
Μπορεί το σύστημα των αναρτήσεων του νέου Beverly να σχεδιάστηκε από την αρχή, ωστόσο, η λειτουργία του και η γενικότερη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει, είναι ίδια. Μπροστά συναντάμε πιρούνι 35 χιλ. και πίσω διπλά αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Η αίσθηση που θα δώσουν στον αναβάτη, αν αυτός έχει οδηγήσει ένα από τα προηγούμενα Beverly, είναι λίγο πιο στιβαρή, στοιχείο θετικό για τις πιο sport διαθέσεις του μοντέλου. Και στον τομέα της αίσθησης, οι αναρτήσεις ικανοποιούν, ενώ το μόνο παράπονο θα έρθει σε πραγματικά κακό οδόστρωμα, όπου ο αναβάτης θα νιώσει κάποια χτυπήματα στη μέση του.

Φρένα: Φρένο στην αβεβαιότητα
Εκτός από τη βελτιωμένη απόδοση στον τομέα των φρένων, το Beverly μπορεί να περηφανεύεται και για ένα ρεκόρ: το μεγαλύτερο δίσκο στην κατηγορία του, με διάμετρο 300 χιλ. Φυσικά, ο νέος δίσκος δεν βρίσκεται εκεί μόνο για να κάνει εντύπωση με το μέγεθός του. Σε συνδυασμό με την επίσης νέα τρόμπα των 12 χιλ., τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός φρένου, η δύναμη και η αίσθηση, έχουν δεχθεί μια μικρή, πλην σημαντική, βελτίωση. Μετά και από τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, η διαδικασία φρεναρίσματος του Beverly μοιάζει με ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερα δουλεμένο τραγούδι. Πατώντας, για παράδειγμα, τη μανέτα του πίσω φρένου, μπαίνει η εισαγωγή του τραγουδιού, η κενή σχεδόν διαδρομή της μανέτας που χαρακτηρίζει όλα τα Beverly. Σταδιακά, ξεκινά η κιθάρα, με τρόπο γραμμικό, χωρίς να τρομάζει με την έντασή της. Καθώς το τραγούδι ολοκληρώνεται, η αίσθηση που σου δίνει, σε βάζει απόλυτα στο ρυθμό. Το τέλος του θα έρθει εντελώς φυσιολογικά, χωρίς να σου αφήσει παράπονο για τη συντομία και την ένταση της φωνής.

Οδηγώντας: Δικαιολογεί τον τίτλο του
Η αίσθηση που αποκομίζεις πάνω στη σέλα του νέου Beverly είναι γνώριμη και παράλληλα τόσο νέα που μπορεί να σε μπερδέψει, αν έχεις οδηγήσει και στο παρελθόν Beverly. Η όρασή σου είναι αυτή που θα σε μπερδέψει πρώτη, αφού βλέπεις ότι είσαι πάνω σε ένα διαφορετικό scooter, αν και όλα στη συμπεριφορά του μοιάζουν γνώριμα. Γνώριμα, αλλά όχι απόλυτα ίδια. Μπορεί ο κινητήρας να μην επιφυλάσσει καμιά έκπληξη, αν τον γνωρίζεις, ωστόσο, η εν γένει συμπεριφορά του scooter είναι σαφώς βελτιωμένη. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα γνωστά. Με το άνοιγμα του γκαζιού, το Beverly θα εκκινήσει δυναμικά, χωρίς όμως να τρομάξει τον αναβάτη του. Ήδη από το χαμηλό φάσμα στροφών, η λειτουργία του είναι γεμάτη και οι καλές εντυπώσεις θα συνεχιστούν όσο τα χιλιόμετρα στο κοντέρ ανεβαίνουν, καθώς η ισχύς έρχεται άφθονη και με γλυκό τρόπο. Μέσα στην πόλη, το Beverly θα τα καταφέρει μια χαρά. Η αίσθηση που προσφέρει στον αναβάτη είναι αέρινη και παράλληλα στιβαρή. Ο όγκος του, από την άλλη, βρίσκεται στα πρότυπα της κατηγορίας και το ιταλικό scooter θα βρει κάποια εμπόδια στο δρόμο του. Έξω από την πόλη, το Beverly θα παραμείνει σταθερό, ακόμη και κοντά στην τελική του. Τα 135 χλμ./ώρα που θα αποτελέσουν την τελική ένδειξη στο κοντέρ του, είναι ικανοποιητικά για μικρά ταξιδάκια, αλλά η έλλειψη ζελατίνας θα κουράσει τον αναβάτη.

Συμπέρασμα: Δαγκωτό
Το ανανεωμένο Beverly αποτελεί πλέον το νέο βασιλιά των scooter, κάτι που συνέβη από την πρώτη σχεδόν στιγμή που το ιταλικό scooter ήρθε στην ελληνική αγορά. Το όνομά του και η επιτυχία κάθε Beverly που ήρθε πριν από αυτό, το βοήθησαν στην επιτυχημένη από την πρώτη στιγμή πορεία του, αν και το νέο 300άρι δεν βασίστηκε μόνο σε αυτά. Οι αλλαγές στις οποίες υποβλήθηκε το ιταλικό best seller, το βελτίωσαν σε βασικούς τομείς, όπως των χώρων, της συμπεριφοράς και των φρένων. Επιπλέον, η νέα του αισθητική είναι όχι μόνο φρέσκια και σύγχρονη, αλλά και έτοιμη να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές των scooter.

Πηγή : mototriti.gr

Ετικέτες

.4troxoi.gr 150 3θυρο Audi A3 4troxoi.gr 500 by Gucci 6 DRIVe 911 Club Coupe αγορά αυτοκινήτου Αγωνας άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου αερόσακος πεζών Αθήνα Ακαδημίας οδηγών της Ferrari αστυνομία Αυτοκίνητο Αudi βενζίνη Βιμ Βαν ντε Καμπ γαλλικό γκραν πρι Γενεύη Γρήγορου καφέ δημοπρασία δημόσια ΚΤΕΟ διαγωνισμός Anytime δίκυκλο Δοκιμή Δωρεάν πακέτα γνήσιων αξεσουάρ έκθεση Auto Expo ΕΛΑΣ ελαστικό έλεγχο Ελλάδα επιβατικο μοντέλο Ερευνα Ευρώπη Ευχές Ζαχαρίου Ηλεκτρικό Τρίκυκλο Ηλεκτρικό Supermoto ηλεκτροκίνητο όχημα ΗΠΑ Θεσσαλονίκη Ιbiza κατάθεση κατανάλωση κατανάλωση καυσίμου ΚΙΑ RIO κλιματιστικό κλοπή Κούμπιτσα κράνος κρύο ΚΤΜ λάστιχο Λεμπ Λιούις Χάμιλτον Μαντς Όστμπεργκ Μάρκο Σιμοντσέλι Μελβούρνη μεταχειρισμένα μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα μέτρα εορτών μηχανές μηχανή Μίκαελ Σουμάχερ Μίκο Χιρβόνεν μονοθέσιο Μόντε μοτοσυκλέτα μπαταρία Μπάτον Μπαχρέιν Νίκο Ρόσμπεργκ Ντάνι Σόρντο Νissan οδήγηση στο χιόνι οδηγοί οίκος ABT Ολυμπιακές Αγώνες Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 πάγος Παλάσκας παράταση στο μέτρο απόσυρσης Παρίσι πεζοί Πειραιάς πεπιεσμένος αέρας Περιβαλλον Πετρελαιοκίνηση πετρελαιοκινητήρας πινακίδες Πίστα Formula 1 πράσινες μοτοσυκλέτες Πρέσβης της FIA Πρόγραμμα προστασία προστασία κλοπής οχήματος Πρωταθλητής Ραλι ράλι Ντακάρ Σεμπάστιαν Λέμπ Σκούτερ στέισον βάγκον Στρώσιμο μοτοσικλέτας Συντήρηση Ντίζας ταχύτερο ηλεκτρικό δίκυκλο τέλος ταξινομησης τετρακίνητα ΤΟΥΟΤΑ τροχαία Τoyota Hilux υβριδικό Lexus GS υβριδικό scooter Υβριδικό Volvo XC60 υλικά αφής Φάνης Δημητρόπουλος Φερνάντο Αλόνσο Φέτελ Φθηνότερα Βενζινάδικα φοιτητές Φόρμουλα 1 φόρος πολυτελείας Φορτηγό Χάμιλτον Χανιά Abarth 695 Tributo Maserati ABS AIXAM Alfa Romeo 4C Alfa Romeo Giulietta Alfa Romeo Giulietta TCT Alfa Romeo Giulietta. Aprilia Caponord Aprilia Scarabeo Aston Martin V12 Zagato Aston Martin Vantage Audi Audi A1 Sportback Audi A3 Sportback Audi AS5 Audi Q5 Hybrid Audi TT auto24.gr autotriti.gr autotritipro.gr Babylon AD Bentley Bentley Continental Best Car of the Year 2012 Bimota XXX Black and White BMW BMW 1 BMW σειρά 1 BMW M135i BMW X1 BMW Zagato Coupe Brammo Empulse Bridgestone Bruno Senna Bugatti Buick C4 Aircross Carrozzeria Touring Superleggera Caterham Chevrolet Chevrolet Aveo Chevrolet Cruze Chevrolet Trax Citroen Citroen Berlingo facelift Citroen C1 Citroen DS Numero 9 Citroen DS4 Citroen DS5 Colin Edwards Concorde Corsa crossover crossover Fiat 500X Darracq Dean Benstead delamagen.gr Derbi Rambla 300 diesel diesel κινητήρας Disco Volante Concept Dodge Dart drive.gr Ducati Ducati 1199 Panigale E-Bugster Volkswagen e-Solex Earth Dreams Engine Ecoboost κινητήρας energypress.gr Enigma 1050 F1 Ferrari Ferrari 250 GTO Ferrari California Ferrari FF Fiat Fiat 500 Fiat Ellezero Fiat Punto 2012 Fiat Strada fireblade FlexFix Ford Ford Fiesta Ford Fiesta ECOnetic Ford Focus Ford Mondeo Ford Shelby GT500 Convertible Ford Special Vehicle Team Formula 1 formulaena.gr gadget gocar.gr Golf GTI Google Grand Scenic Facelift GRMN iQ Supercharger Prototype GRMN Yaris Turbo Concept Gucci Handpresso Auto Mobile Harley Davidson Harley-Davidson Harley-Davidson Softail Slim Hero Moto Hiriko Hirvonen Hispania Racing Team Honda Honda Civic Honda Jazz Si Honda NC700X Honda NSX Hyundai i20 Hyundai Santa Fe iCar Isuzu D-Max Jari Matti Latvala Jeep Wrangler Mountain Jorge Lorenzo Juke Desire Jules Bianchi Keeway RK600 Kia Ray Kia Sorento Kia Soul Inferno Kimi Raikkοnen KTM Duke 690 Kymco Lancia Ypsilon Land Rover Defender Lazzarini Leon Lotus Lotus Renault Lotus-Renault GP Mahindra Marco Simoncelli Maria de Villota Maserati Matt Levatich McLaren F1 megane Merceces S-Class Mercedes A-Class Mercedes A45 AMG Mercedes E Class Mercedes ML 250 BlueTEC Mercedes SL Mercedes-Benz SL63 MGP30 Microsoft Mini MINI Clubvan Mini Cooper Cabrio Mini Cooper S Mini Countryman John Cooper Works MINI HELLAS Mini JWC WRC Mini Roadster Mini Rocketman Mitsubishi Colt Mitsubishi i-MiEV Mojo moto Moto GP Moto Morini motoaccessories.gr MotoGP motorpress.gr mototriti.gr Mustang Mustang Shelby MV Agusta Brutale 675 Nέο Ford Mondeo newsbeast.gr newsbeast.gr McLaren newsbeast.gr.Hero MotoCorp newsbeast.gr/autotriti.gr Nicky Hayden nissan Nissan Hi-Cross Nissan Juke-R Nissan Pixo Nissan Qashqai O2 Pursuit Ogier OPC Nurburgring Edition Opel Opel Ampera/Volt Opel Astra Opel Astra OPC Opel Mokka Passat CC Peugeot Peugeot 107 Peugeot 208 Peugeot 301 Peugeot 508 Peugeot RCZ «Brownstone» Phillip Island Grand Prix Circuit Piaggio Piaggio Beverly 300 Pirelli Pirelli λάστιχα Polo Porsche Porsche 911 Porsche 918 Spyder Porsche Boxster Prodrive protothema.gr Rauno Aaltonen Red Bull Redbull RB8 renault Renault Alpine A110 Renault Scenic Renault Talisman Renault Twingo R.S Roding Roadster 23 Rolls-Royce Romain Grosjean Ryno Electric Unicycle scoda scooter BMW SEAT Seat Ibiza SC Trophy. Seat Mii Seat Toledo Sergio Perez Skoda Octavia Skoda Octavia5 TDI Skoda Rapid smart sport-fm.gr Steve Jobs Subaru BRZ GT300 Superbike Supermoto SUV Suzuki Jimny Tοyota Racing Toro Rosso Toyota Toyota Prius Toyota Supra trans.kathimerini.gr Triumph Triumph Street Triple R TT-RS twingo utotriti.gr Vespa Viper Vitaly Petrov Vitantonio Liuzzi Volkswagen Volkswagen Bulli Volkswagen Polo Van Volvo Volvo C30 Volvo S60 1 Volvo V40 VW VW 5θυρο VW Amarok Canyon VW Beetle VW Golf VW Golf CC VW Passat VIII VW Polo SUV VW Scirocco GT VW up Wagon wheels.ana-mpa.gr WRC WRC Πορτογαλίας Xenter Yamaha Yamaha Μ1 Yamaha Xenter 150 Yaris Hybrid Ypsilon zougla.gr

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Economy.HellasMagazine

Editors.HellasMagazine

Opinion.HellasMagazine

Why.HellasMagazine

Hellas Magazine, BlaBla