Πέμπτη

Οι Ινδοί της Hero MotoCorp περνάνε στην επίθεση


Τι κάνεις όταν έχεις μια 27χρονη συνεργασία με την Honda και ξαφνικά λήγει; Η ινδική Hero MotoCorp έχει βαλθεί να βρει καινούργιους συνεργάτες υψηλής τεχνολογίας, για να προχωρήσει στα μεγαλεπήβολα σχέδιά της: να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών.

Ανάμεσα στους τεχνολογικούς συνεργάτες της καταλέγεται ήδη η Erik Buell Racing, ενώ τώρα οι Ινδοί ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας με την αυστριακή εταιρεία μηχανολογικού σχεδιασμού ΑVL. Η AVL θα βοηθήσει την Hero να σχεδιάσει μια σειρά νέων κινητήρων μεγαλύτερου κυβισμού.

Η στροφή προς τους μεγαλύτερους κινητήρες είναι σημάδι ότι η Hero MotoCorp στοχεύει στις εξαγωγές, αφού στην Ινδία η εταιρεία κατέχει ήδη ποσοστό 50%, δηλαδή κατασκευάζει και πουλάει τη μία στις 2 μοτοσυκλέτες της αγοράς εκεί. Ας σημειωθεί ότι πωλούνται περί τα 10 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες στην Ινδία…

Πρόσφατα ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Ducati. Επιπλέον παρακολουθεί με προσοχή τη συνεργασία της ΚΤΜ με την ανταγωνίστριά της, την Bajaj, η οποία έχει κάνει μεγάλη επιτυχία με τη σειρά των μικρών Duke που παράγει. Να περιμένουμε λοιπόν κάτι ανάλογο με στόχο την ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη αγορά;

«Συνεργαζόμαστε με την AVL, προκειμένου να αποκτήσουμε τη δυνατότητα σαν εργοστάσιο να σχεδιάζει και εξελίσσει κινητήρες», είπε ο Managing Director της Hero MotoCorp, ο Pawan Munjal. «Ήδη μια ομάδα από το τμήμα μας ερευνάς και εξέλιξης βρίσκεται στην Αυστρία. Η ίδια ομάδα συνεργάζεται στενά και με το τεχνικό κέντρο της AVL India, στην Gurgaon. Η ομάδα εξετάζει τις προοπτικές δημιουργίας μοντέλων μοτοσυκλετών και scooter».

«Θέλουμε να εξελίξουμε κινητήρες κάθε μεγέθους για τα καινούργια μας προϊόντα, και να ανανεώσουμε τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής», συνέχισε ο Munjal. «Σταδιακά θα εξελίξουμε μια δικιά μας ολοκληρωμένη μονάδα R&D, υπεύθυνη για τα παγκόσμια προϊόντα μας. Με τη συνεργασία της AVL η δυνατότητά μας να σχεδιάζουμε και εξελίσσουμε τα δικά μας προϊόντα θα βελτιωθεί αλματωδώς. Στόχος μας η διηπειρωτική αγορά».

Σύμφωνα με πληροφορίες αναλυτών, η Ηero έχει θέσει ως στόχο τις εξαγωγές ύψους 1 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020, πράγμα που θα την αναδείξει στον μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσυκλετών στον κόσμο.

Πηγή : newsbeast.gr