Τετάρτη

Στη Γενεύη το VW Amarok Canyon


Μια νέα και ιδιαίτερα εντυπωσιακή πρωτότυπη έκδοση του Amarok με την ονομασία «Canyon» αναμένεται να παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης από την VW.

Προκειμένου να συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση του Amarok ως ένα ιδανικό «όχημα ελευθέρου χρόνου», η VW παρουσιάζει την Διεθνή Έκθεση της Γενεύης μια εντυπωσιακή έκδοση με την ονομασία «Canyon».
Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του γερμανικού Pick-Up, το Amarok Canyon είναι κατά πολύ φαρδύτερο και πιο ψηλό.

Πέραν της νέας και… ιριδίζουσας βαφής «Baladi Orange», το αμάξωμα του Amarok Canyon έχει «ψηλώσει» κατά 40 χλστ. Σε συνδυασμό με τα ελαστικά, η συνολική απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι κατά 85 χλστ. μεγαλύτερη από τις συμβατικές εκδόσεις του Amarok. Παράλληλα στην οροφή του οχήματος έχουν τοποθετηθεί τέσσερις βοηθητικοί προβολείς ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα φέρουν σκουρόχρωμα καλύμματα. Δύο ηλεκτρικά ελεγχόμενες, αναδιπλούμενες πλάκες επιτρέπουν σε όλους τους επιβάτες να εισέλθουν χωρίς πρόβλημα στο εσωτερικό του Amarok Canyon παρά την αυξημένη απόσταση του από το έδαφος ενώ και οι θόλοι των τροχών έχουν φαρδύνει κατά 35 χλστ. έκαστος προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα ελαστικά διαστάσεων 275/65 R18. Εντυπωσιακή είναι τέλος η σχεδίαση των πεντάκτινων ζαντών αλουμινίου.

Σε ότι αφορά στον χώρο φόρτωσης, έχει προβλεφθεί ειδικά στηρίγματα πρόσδεσης για δύο καγιάκ (κατασκευασμένα ειδικά για την περίσταση από ανθρακονήματα) ενώ ο επιπρόσθετος εξοπλισμός (κράνη, αδιάβροχα κ.ά.) φυλάσσεται σε ειδικά κουτιά στο εμπρόσθιο και τα πλαϊνά τμήμα του χώρου φόρτωσης που ασφαλίζουν.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του Amarok Canyon όπου κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα σε ευχάριστους –δίχρωμους- συνδυασμούς. Παράλληλα στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν ειδικά όργανα με ενδείξεις για τις διάφορες κλίσεις του αμαξώματος, συμβάλλοντας στην παροχή καλύτερης πληροφόρησης του οδηγού κατά την κίνηση του οχήματος ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες εκτός δρόμου διαδρομές.

Τέλος κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα του Amarok Canyon δεν θα μπορούσε παρά να εδράζεται η κορυφαία έκδοση του 2,0λιτρου TDI biturbo που αποδίδει ισχύ 180 ίππων και μέγιστη ροπή 400 Nm από τις 1.500- 2.250 σ.α.λ. Επιπρόσθετα το σύστημα 4κίνησης 4MOTION σε συνδυασμό με το κλείδωμα του πίσω διαφορικού εγγυώνται την απροβλημάτιστη κίνηση του VW Amarok Canyon ακόμα και σε ιδιαίτερα απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές.

Πηγή : autotritipro.gr