Σάββατο

Nέο Peugeot 107. Έξυπνο, δυναμικό στιλάτο

Το 107 είναι ανανεωμένο, πιο μοντέρνο και ακόμη περισσότερο αυτοκίνητο πόλης, αποτελώντας μια έξυπνη απάντηση στην ανάγκη για αυτονομία, ανεξαρτησία και ελευθερία!
Ο απλός και εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του, εμπνέεται από την νέα εμφάνιση της Peugeot και αποτελεί δύναμη έλξης.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εμφάνισή του, χωρίς όμως συμβιβασμούς αναφορικά με τα πλεονεκτήματά του στην μετακίνηση στην πόλη, καθώς έχει γίνει ακόμη πιο πρακτικό και οικονομικό.

Μία αγορά συνεχώς εξελισσόμενη

Το Peugeot 107 εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με μία ανανεωμένη γκάμα, ειδικές εκδόσεις και νέον εξοπλισμό, για να μπορέσει να ανταποκρίνεται με τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Οι αγορές έχουν αναπτυχθεί επίσης, με 16 νέες χώρες να προστίθενται σε σύνολο πλέον 48 χωρών που πωλείται το 107.

Όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, το 107 είναι συχνά το δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο σε ένα νοικοκυριό. Από την άλλη μεριά, ξεχωρίζει από την κατηγορία του με μια ακόμη πιο έντονη γυναικεία βάση καταναλωτών και προσελκύει ένα μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων ανθρώπων.

Η ικανοποίηση που προσφέρει, μέσω της ευελιξίας του, της οδηγικής απόλαυσης και της οικονομίας είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας τ υ. Μετά την κατασκευή περισσότερων από 665.000 αυτοκινήτων έως το τέλος του 2011, το 107 γράφει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.
 Ο σκοπός του: να αναπτύξει περισσότερο τα πλεονεκτήματά τους σε μία ανταγωνιστικά αυξανόμενη κατηγορία.

Νέος εξωτερικός σχεδιασμός, απλός και εκλεπτυσμένος

Με εντελώς ανασχεδιασμένη εμφάνιση εμπρός αλλά τις ίδιες διαστάσεις, το 107 υιοθετεί τον νέο σχεδιαστικό ύφος της Peugeot, με εμφάνιση που είναι απλή και εκλεπτυσμένη, απόλυτα ταιριαστή με το μηχανικό σύνολο, διατηρώντας τις μικρές διαστάσεις.

Το νέο, πιο καμπύλο καπώ παρουσιάζει το νέο λογότυπο της εταιρίας, έτσι ώστε οι νευρώσεις στο καπώ που πλαισιώνουν το νέο λιοντάρι και το πλαίσιο του αριθμού κυκλοφορίας που βρίσκεται πλέον στο κέντρο της πρόσοψης, δίνουν μία αίσθηση της σχέσης με το 208. Ενώ διατηρούν το σχήμα του και την ψηλή τους θέση, τα φώτα είναι πιο εκλεπτυσμένα : εμπρός, επεκτείνονται και έχουν μία μάσκα σε δύο τόνους, σε απόλυτη αντιστοιχία με το λιοντάρι, ενώ πίσω διακοσμούνται με μία σκούρα μάσκα που πλαισιώνει τα φώτα με ένα σκούρο ρουμπινένιο χρώμα.

Η νέα γρίλια του ψυγείου, είναι στην χαρακτηριστική μορφή κυψέλης του 107, και σχηματίζει ένα λεπτό και ξεχωριστό χαμόγελο, που πλαισιώνεται από το χρώμα του αμαξώματος που το πλαισιώνει.

«Είναι άλλη μια ερμηνεία της γρίλιας, που προσαρμόζεται στο μέγεθος και την αρχιτεκτονική του 107.»
Ivo Groen, :ιευθυντής Σχεδίασης του 107

Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας έχει προστατευτικά φιλέτα – ένα εμπρός και τα άλλα δύο στα πλαϊνά – τόσο διακοσμητικά όσο και πρακτικά, ιδιαίτερα χρήσιμα για τις συνθήκες της οδήγησης στην πόλη. Το 107 υιοθετεί μια νέα οπτική ταυτότητα εμπρός μέσω των φώτων ημέρας LED που τονίζουν τα πλευρικά προστατευτικά, και - ανάλογα με την έκδοση – προβολείς ομίχλης με χρωμιωμένο πλαίσιο.

Όλα αυτά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα με μεγάλη φροντίδα, συνδέονται με μια κομψή γραμμή κατωφλίου και νέες διακοσμήσεις, δίνοντας στο 107 μια νέα ταυτότητα, μοντέρνα και αρεστή, συνδυάζοντας τον εξευγενισμό με την καθαρόαιμη έλξη.

Επιπλέον, η γκάμα των χρωμάτων ενισχύεται με την προσθήκη ενός νέου αποκλειστικού χρώματος "Plum", που είναι μοντέρνο και ελκυστικό, και ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του.

Μέσα, νέος εξοπλισμός και συνδυασμοί χρωμάτων

Ο νέος συνδυασμός χρωμάτων "Mistral" στο εσωτερικό, οι νέες ταπετσαρίες καθισμάτων "Manhattan" και οι δίχρωμες επενδύσεις στο ταμπλώ και τις πόρτες, που τώρα είναι απλά μαύρες, βελτιώνουν την ποιότητα του χώρου επιβατών και δίνουν μια εξευγενισμένη αίσθηση.

Υπάρχει και νέος εξοπλισμός άνεσης, όπως :

- Το ηχοσύστημα CD έχει 2 επιπλέον ηχεία στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση

- Ένα νέο ηχοσύστημα PC Bluetooth CD διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, και συνδυάζεται με 2 επιπλέον ηχεία, προσφέροντας συνδέσεις USB, MP3 και Bluetooth, που συνήθως βρίσκουμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

- Το νέο δερμάτινο τιμόνι συνδυάζεται με νέο μοχλό ταχυτήτων με δερμάτινη επένδυση, και διατίθεται στο βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Μία απλή γκάμα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά

Το 107 έχει ακόμη μια απλή γκάμα με 2 επίπεδα εξοπλισμού, διατίθεται σε 3-θυρες και 5-θυρες εκδόσεις και με 2 κινητήρες : 1.0lt με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων και 1.0lt με κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων two-tronic.

Ο εξοπλισμός του 107 βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με το νέο ηχοσύστημα που παρέχει υψηλότερο επίπεδο άνεσης. Το τιμόνι με δερμάτινη επένδυση αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού της έκδοσης με το κιβώτιο
ταχυτήτων two-tronic, και διαθέτει επίσης χειριστήρια κάτω από το τιμόνι που κάνουν το 107 ακόμη πιο εύκολο στη χρήση.

Τα φώτα ημέρας LED και οι προβολείς ομίχλης, που είναι πλέον διαθέσιμα στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση, συμβάλλουν στην ασφάλεια των επιβατών του αυτοκινήτου, κάνοντάς το ακόμη πιο εύκολα εμφανές υπό όλες τις συνθήκες.

Τέλος, ενώ είναι ήδη πολύ καλά τοποθετημένο αναφορικά με την περιβαλλοντική αποτελεσματικότητα στην κατηγορία του, το 107 μειώνει τα επίπεδα των εκπομπών CO2 ακόμη περισσότερο σε 99 και 104 g/km αντίστοιχα, για το μηχανικό και το two-tronic κιβώτιο ταχυτήτων.

Το κόστος χρήσης είναι επίσης βελτιωμένο με την κατανάλωση καυσίμου να έχει μειωθεί σε 4.3 και 4.5 l ανά 100km αντίστοιχα, για το μηχανικό και το two-tronic κιβώτιο ταχυτήτων.

Μία μεγάλη γκάμα προσωποποιημένων αξεσουάρ άνεσης

Με αξεσουάρ ειδικά σχεδιασμένα ειδικά για αυτό, το 107 πληροί επίσης την ανάγκη για να είναι ξεχωριστό και προσαρμόζεται σε διαφορετικές χρήσεις.

Ζάντες αλουμινίου, μοχλός ταχυτήτων σε ματ αλουμίνιο, χρωμιωμένα κατώφλια πόρτας ή πατάκια με κεντημένο το "107", δίνουν μία αίσθηση κομψότητας και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Από τη μεριά της πρακτικότητας, ένα αποσυρόμενο σύστημα πλοήγησης για iPhone ή iPod, που ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλώ και ένα κεντρικό υποβραχιόνιο με χώρο αποθήκευσης, βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την άνεση και την οδηγική απόλαυση.

Αναφορικά με τα πλευρικά διακοσμητικά φιλέτα, αυτά προστατεύουν το αμάξωμα από μικρο- ατυχήματα. Για τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, το 107 προσφέρει μπαγκαζιέρες οροφής και μπάρες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων, σκι, κλπ. ενώ υπάρχουν πολλά άλλα αξεσουάρ που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στο επίσημο δίκτυο της Peugeot.

Πηγή : auto24.gr