Κυριακή

«Στον πλαστικό»...και το Citroen C1


Μαζί με το «αδελφό» του Peugeot 107, ανανέωση δέχτηκε και το Citroen C1. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αλλαγές εντοπίζονται κυρίως στην αισθητική του εμπρός άκρου αλλά και στα λιγότερα CO2 του κινητήρα (99 γρ./χλμ.).

Σε νέα φάση ανανέωσης περνά το Citroen C1. To μίνι μοντέλο της Citroen υιοθέτησε αρκετά αισθητές αλλαγές στην εμφάνισή του που το κάνουν να δείχνει σαφώς πιο ελκυστικό και μοντέρνο. Όπως και στο Peugeot 107, οι σχεδιαστές της γαλλικής φίρμας επενέβησαν κυρίως στο εμπρός άκρο του αυτοκινήτου αναβαθμίζοντάς το σημαντικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσθήκη φώτων LED με λειτουργία ημέρας. Νέες επενδύσεις και εξοπλιστικά στοιχεία συναντάμε και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με στοιχεία όπως καινούριο ηχοσύστημα με bluetooth και θύρα USB.

Στη σχετική ανακοίνωση της Citroen δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην ευελιξία του C1, τόσο στην καμπίνα με το χώρο αποσκευών να κυμαίνεται από 139 έως 700 λίτρα ανάλογα τη θέση των αναδιπλούμενων καθισμάτων, όσο και σε δρόμο αφού τονίζεται ότι ο κύκλος στροφής του αυτοκινήτου είναι 9,63 μέτρα.
Σε επίπεδο κινητήρων, βλέπουμε πως ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρες των 68 ίππων έχει δεκτεί σημαντικές τροποποιήσεις προκειμένου να παράγει μόλις 99 γρ./χλμ. CO2. Όπως είναι λογικό, με αυτό το νούμερο το Citroen C1 δεν «πληρώνει» τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή : autotriti.gr