Τετάρτη

Δεν θέλουν να πάνε στο Μπαχρέιν


Τις ανησυχίες και τους φόβους του για τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν (22/4) , εξέφρασε πρόεδρος ομάδας στην “Guardian”.

Ο ισχυρός άνδρας, ο οποίος ωστόσο επέλεξε να μη δημοσιοποιηθεί το όνομα του, τόνισε πως θα ήταν καλύτερο η FIA να αναβάλει ή να ακυρώσει το εν λόγω γκραν πρι, καθώς δεν θα ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Μπαχρέιν.

«Νιώθω πολύ άβολα στη σκέψη ότι θα πάμε στο Μπαχρέιν. Είμαι σίγουρος πως μοναδική λύση για να μη συμβεί τίποτα στον αγώνα, είναι να υπάρχει στρατιωτική δύναμη, κάτι που είναι απαράδεκτο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τη χώρα.

Όλοι ελπίζουμε η FIA να ακυρώσει το γκραν πρι. Αν λάβουμε υπόψη τις συμβουλές της κυβέρνησης και τις εγγυήσεις που μας δίνουν, πρέπει να πάμε. Ωστόσο, εμείς ανησυχούμε, καθώς καθημερινά συμβαίνει και από κάτι. Έβλεπα μία συνέντευξη ενός ακτιβιστή στο BBC,όπου έλεγε πως θα γίνουν ειρηνικές διαμαρτυρίες, ωστόσο όλα κάπως έτσι αρχίζουν.

Και άλλοι πρόεδροι ομάδων έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Πέρασα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, προσπαθώντας να πάρω εγγυήσεις από τις ασφαλιστικές για να διασφαλίσω την ομάδα. Έστειλα μήνυμα στο νομικό τμήμα για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Έχουμε αρκετό προσωπικό και αυτοί είναι η προτεραιότητα μας και οι οικογένειες τους. Φαίνεται πως ακόμη και αν υπάρχει μια βελτίωση στα πολιτικά της χώρας, αυτό δεν είναι αρκετό. Το καλύτερο θα ήταν είτε να αναβληθεί, είτε να ακυρωθεί», ανέφερε πρόεδρος της ομάδας.

Πηγή  : sport-fm.gr