Τρίτη

Πρεμιέρα για τη νέα BMW Zagato Coupe


Στην ιταλική Έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη Ιταλία η γερμανική εταιρεία παρουσίασε σε συνεργασία με την Zagato ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο που βασίζεται στην κουπέ έκδοση της BMW Z4.

Πρόκειται για ένα αρκούντως εντυπωσιακό και χειροποίητο για την περίσταση concept car που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της παρουσίας της βαυαρικής εταιρείας στην εν λόγω έκθεση, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στις όχθες της λίμνης Κόμο στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει οι δύο συνεργαζόμενες πλευρές (BMW-Zagato), η σχέση των οποίων χρονολογείται από το 1959, όταν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά η BMW 3200 Michelotti Vignale και η BMW 700 (1959) και συνεχίστηκε το 1962 και το 1978 με την πρεμιέρα των BMW 3200 CS Bertone και BMW M1, η νέα Zagato Coupe αποτελεί την… οπτική της ιταλικής φίρμας στην κατηγορία των σπορ κουπέ μοντέλων. Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως δεν πρόκειται για ένα στατικό πρωτότυπο μοντέλο, αλλά για ένα «δυναμικό» αυτοκίνητο το οποίο ήδη έχει δοκιμαστεί στο δρόμο από τους ιθύνοντες της BMW. Στοιχείο που –αν μη τι άλλο- δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η νέα Zagato Coupe να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον μια πρώτης τάξεως πηγή έμπνευσης ώστε κάποια στιγμή να ενταχθεί ένα αντίστοιχο «προϊόν» τόσο στη γραμμή παραγωγής όσο και στη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της BMW.







Το αμάξωμα της νέας Zagato Coupe βασίζεται, όπως είναι φυσικό, σε εκείνο της BMW Z4. Δυστυχώς, τόσο η τελευταία όσο και η Zagato δε δίνουν προς το παρόν πληροφορίες αναφορικά με τις επιλογές στα μηχανικά μέρη (βλ. κινητήρες, μετάδοσης κοκ). Σχεδιαστικά, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, καθώς στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεσπόζουν η χαρακτηριστική μυώδης μάσκα της BMW, η οποία κοσμείται ειδικά για την περίσταση με δεκάδες «z» που παραπέμπουν στους δημιουργούς του. από εκεί και πέρα, τις εντυπώσεις κλέβουν το μακρύ καπό, τα πλαϊνά διακοσμητικά που βρίσκονται στα εμπρός φτερά, τα έντονα διπλά φουσκώματα στην οροφή (double bubble), καθώς βέβαια και το «έντονο» τελείωμα της ουράς.


Πηγή : 4troxoi.gr