Τρίτη

Οδηγούμε το Hyundai ix35


Οδηγούμε το Hyundai ix35

Επιβεβαίωση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Ο Πάνος Φιλιππακόπουλος οδηγεί το νέο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Hyundai, που επιβεβαιώνει τη σημαντική αναβάθμιση των αυτοκινήτων της και την καθιέρωσή της ανάμεσα στους μεγάλους της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επειτα από αρκετά χρόνια ανοδικής πορείας στις πωλήσεις της, η Hyundai τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αισθάνεται πολύ άβολα με την ετικέτα του κατασκευαστή αυτοκινήτων χαμηλού κόστους. Γιατί αυτός ο προσανατολισμός δεν μπορεί να σε καθιερώσει ανάμεσα στους κορυφαίους του κλάδου, όπως φιλοδοξούσαν οι Κορεάτες, και ούτως ή άλλως οι νέοι κατασκευαστές χαμηλού κόστους θα γίνουν βαθμιαία οι Κινέζοι, που έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα κόστους από τους Κορεάτες. Επρεπε, λοιπόν, άμεσα η Hyundai να βρει έναν νέο ρόλο ως «mainstream» κατασκευαστής και αυτό μόνο η τεχνολογική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση των αυτοκινήτων της μπορούσε να προσφέρει, «κλείνοντας την ψαλίδα» με τα αυτοκίνητα των Ευρωπαίων και των Ιαπώνων.

Οι Κορεάτες αποδείχθηκαν μεθοδικοί και πεισματάρηδες και τα τελευταία μοντέλα τους έδειξαν ότι αυτό το κλείσιμο της ψαλίδας ήταν απολύτως εφικτό. Η εμφάνιση του ix35 είναι άλλη μια σελίδα σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας τους, με ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τους Ευρωπαίους και έχει τον φιλόδοξο στόχο να επαναλάβει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία. Γιατί το Tucson, το οποίο διαδέχεται, αντιστοιχούσε στο 20% των πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη, στις αγορές της οποίας η κορεάτικη εταιρεία είχε σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου.

συνέχεια: trans.kathimerini.gr