Τρίτη

Hyundai Genesis Coupe 2012

Πηγή: e-go.gr


Όσον αφορά στον αισθητικό τομέα είναι περισσότερο από εμφανείς οι επιρροές από το Veloster στο εμπρός μέρος του Hyundai Genesis για το 2012. Έτσι σε αυτό το σημείο έχουμε νέα εξαγωνική μάσκα, ανασχεδιασμένα εμπρός φωτιστικά σώματα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Ανασχεδιασμένα όμως είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία είναι και αυτά τεχνολογίας LED. Παρότι ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί κάποια φωτογραφία με το εσωτερικό του ανανεωμένου coupe, να πούμε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την αναβάθμιση της ποιότητας και του εξοπλισμού, ανασχεδιασμένη είναι και η κεντρική κονσόλα στο ταμπλό, το οποίο πλέον θυμίζει περισσότερο αυτό του νέου Veloster και i40.
Σημαντικότατες αλλαγές έχουμε όμως και κάτω από το καπό του νέου Hyundai Genesis 2012MY. Έτσι ο κορυφαίος V6 των 3,8 λίτρων έχει αντικατασταθεί από ένα καινούριο μηχανικό σύνολο της σειράς «Lambda» (3.8 GDi) ο οποίος φυσικά διαθέτει τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και αποδίδει πλέον 350 ίππους (43 περισσότερους σε σχέση με το παρελθόν) και 400 Nm ροπής.
Βεβαίως αλλαγές έχουμε και στο βασικό 4κύλινδρο turbo κινητήρα των 2 λίτρων ο οποίος στο νυν μοντέλο αποδίδει 210 ίππους. Η Hyundai αντικατέστησε λοιπόν το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο με το νέο δίλιτρο turbo της σειράς «Theta» που υπάρχει και στο νέο Sonata. Βεβαίως για την περίσταση υπάρχει μεγαλύτερο intercooler και twin-scroll turbo, γεγονός που σημαίνει ότι ο βασικός κινητήρας στο νέο Hyundai Genesis αποδίδει 275 ίππους και 372 Nm ροπής.
Οι καλές ειδήσεις όμως συνεχίζονται καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι και οι δύο κινητήρες θα διατίθενται και με το ολοκαίνουριο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της εταιρείας, ενώ ο κορυφαίος κινητήρας θα διατίθεται και με αυτόματο 6 σχέσεων. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι και τα δύο μηχανικά σύνολα συνδυάζονται και με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.