Δευτέρα

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στην ΙνδίαΜπορεί το Defender της Land Rover να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα βρετανικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως η νέα γενιά μπορεί να αλλάξει... ήπειρο κατασκευής!
Το εντυπωσιακό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011 με τον κωδικό DC100 κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση αφού η βρετανική φίρμα δεν το κάνει πολύ συχνά. Αυτό που δεν είναι σίγουρο όμως, είναι πως όσο και αν μας εντυπωσίασε το DC100 ή αλλιώς το μοντέλο που θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης για το νέο Defender, δεν είναι σίγουρο το εάν θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στη χώρα που το γέννησε πριν περίπου μισό αιώνα.

Η είδηση έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, και θέλει το νέο τετρακίνητο μοντέλο να κατασκευάζεται στο Pune της Ινδίας, φυσικά για μείωση του κόστους. Υπάρχει η πιθανότητα, η τελική συναρμολόγηση των μοντέλων που θα εισάγονται στην Ευρώπη να γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία, όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη. Τέλος, η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, θα κάνει χρήση μιας έντονα διαφοροποιημένης έκδοσης του αμαξώματος των LR4 (Discovery), και Range Rover Sport, ενώ φυσικά η εμφάνιση θα είναι εμπνευσμένη από το DC100.
  
Πηγή : autotriti.gr