Πέμπτη

Ηλεκτρικό microbus VW Bulli

πηγή: http://www.auto24.gr

Η VW παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές της άνοιξης το concept Volkswagen Bulli. Ένα microbus με μήκος μόλις 3,99 μ., 1,75 μ. πλάτος και 1,70 μέτρα ύψος και έχει μεταξόνιο 2,62 μέτρα. Το Volkswagen Bulli ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 115 ίππους και 260 Nm ροπής. Ο κινητήρας αντλεί δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η Volkswagen ανέφερε ότι το Bulli έχει θεωρητική αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα, τιμή που ειλικρινά, είναι απίστευτη για ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το Volkswagen Bulli χρειάζεται 11,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ. / ώρα.

Με διάταξη 3 +3 θέσεων, Bulli προσφέρει χώρο φόρτωσης 370 λίτρων, ο οποίος αυξάνεται στα 1.600 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα όλα τα καθίσματα.

Η έκδοση παραγωγής του νέου VW Bulli αναμένεται κάποια στιγμή το 2014, διατηρώντας τα περισσότερα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Ο στόχος της Volkswagen είναι να το Bulli να διατηρήσει τον χαρακτήρα που έχει ως πρωτότυπο.

Και μεταξύ των χαρακτηριστικών που η γερμανική φίρμα θέλει να παραμείνουν περιλαμβάνεται και ο ηλεκτρικός κινητήρας. Βεβαίως, το ερωτηματικό είναι αν το ηλεκτρικό μοτέρ που θα δούμε στο μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είδαμε στο concept.

Το 2014 VW Bulli αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα Polo