Πέμπτη

Η απουσία του Kubica στοίχισε στη Renault


Το αφεντικό της Renault Eric Boullier πιστεύει ότι η απουσία του Kubica το 2011 είναι ο παράγοντας που επηρέασε την απόδοση της ομάδας και όχι τα προβλήματα με την εξάτμιση.

Η σεζόν ξεκίνησε με πολύ καλά αποτελέσματα για τη Renault (βάθρο και στα δύο πρώτα Grand Prix) αλλά τελείωσε άσχημα με την ομάδα να προσπαθεί πολύ για να πάρει μερικούς πόντους.

Πολλοί επεσήμαναν ότι το ιδιόμορφο σύστημα εξάτμισης που είχε επιλέξει η ομάδα είχε τελικά δημιουργήσει προβλήματα στο μονοθέσιο.

Τα τελικά της εξάτμισης της R31 αντί να βρίσκονται στο πίσω μέρος του μονοθέσιου βρίσκονταν μπροστά κάτω από τους πλαϊνούς αεραγωγούς. Σύμφωνα με το Boullier όμως αυτό το ρίσκο θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Αυτό που δεν ξεπεράστηκε ήταν η απουσία του Kubica εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Σε ερώτηση στο περιοδικό Autosport σχετικά με τον βασικό παράγοντα που επηρέασε την απόδοση της ομάδας ο Boullier απάντησε: «Ο Robert, σίγουρα».

Η απουσία του Robert στοίχισε κατά πολύ άμεσα στον τομέα της ταχύτητας και επειδή ήταν και ένα χτύπημα στο ηθικό της ομάδας και όλων. Είχαμε όμως και έμμεσες απώλειες, και αυτό δείχνει την αξία του Robert. Ήταν η πίστη που χάσαμε και η δέσμευση ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Και φυσικά, δεν ξέρουμε πόσο μας κόστισαν οι μπροστινές εξατμίσεις αφού τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν είχαμε και τη γνώμη του Robert».

O Robert Kubica πλέον θα χάσει σίγουρα την αρχή του πρωταθλήματος του 2012 και φαίνεται δύσκολο να αγωνιστεί με τα χρώματα της Renault, η οποία ονομάστηκε Lotus Renault, αφού η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει τους Kimi Raikkonen και Romain Grosjean.

Παρά την άσχημη σεζόν του 2011 ο Boullier πιστεύει ότι αυτή η εμπειρία θα κάνει την ομάδα πιο δυνατή στο μέλλον.

Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους μας, για μένα και για όλους στην εταιρία επειδή περιείχε πολλές ιδιαίτερες και πιεστικές καταστάσεις, ωστόσο μπορεί μέσα από αυτό να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Πηγή : newsbeast.gr