Δευτέρα

Enigma 1050: Η μοτοσικλέτα που φτιάχνεις μόνος σου!


Δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση τύπου, όμως ο δαιμόνιος Jim Lindsay που την εμπνεύστηκε, έχει ήδη προχωρήσει και στην υλοποίηση της. Αν μη τι άλλο η Enigma 1050 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Ο Jim Lindsay στο επάγγελμα είναι τεχνικός υπολογιστών Macintosh, όμως η αγάπη του για τη μοτοσικλέτα τον οδήγησε στην υλοποίηση της ιδέας του που στρέφεται γύρω από την κατασκευή μιας νέας βρετανικής μοτοσικλέτας, η οποία θα πωλείται ολοκληρωμένη, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα συναρμολόγησης της από τον ιδιοκτήτη της (αυτό που λέμε kit). Ο 3κύλινδρος κινητήρας της Triumph που θα χρησιμοποιηθεί είναι ιδανικός σύμφωνα με τον Jim, παρόλο που είναι πολλά χρόνια στην αγορά, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1997. Κριτήριο για την επιλογή του (εκτός από το γεγονός ότι είναι Βρετανικός!) είναι η καλή απόδοση ροπής σε μεγάλο φάσμα στροφών, αλλά και η απόδοση των 121 ίππων.

Ο στόχος είναι η νέα μοτοσικλέτα να είναι έτοιμη έως τον Απρίλιο του 2012, με τις πρώτες δοκιμές να γίνονται τότε στην πίστα του Cadwell Park. Τέλος, ο Jim αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη δύο αγοραστές, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της μπορείτε να μάθετε στο http://enigma1050.co.uk




πηγή : mototriti.gr