Παρασκευή

Το Σεπτέμβριο η πρεμιέρα για το νέο VW Golf!


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον προσεχή Σεπτέμβριο, η VW αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα την έβδομη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς Golf.

Αναμφίβολα, το Golf είναι ένα μοντέλο που σημάδεψε στη σύγχρονη ιστορία τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνοντας απανταχού της Ευρώπης εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων. Το 2012 είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός σταθμός στην πολυετή του ιστορία (σ.σ.: θυμίζουμε πως το μοντέλο της πρώτης γενιάς παρουσιάστηκε το 1974), καθώς στην επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού θα παρουσιαστεί επίσημα η έβδομη κατά σειρά γενιά του. Τι το διαφορετικό όμως, σε σχέση με την έκτη, αναμένεται να φέρει μαζί του το νέο Golf;

Σχεδιαστικά, παρά το γεγονός ότι το γερμανικό μικρο-μεσαίο «χατς» αναμένεται να διατηρεί στενούς δεσμούς σε σχέση με το παρελθόν, η συνολική του σιλουέτα αναμένεται πιο σπορτίφ και δυναμική σε χαρακτήρα, χάρη σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, τα οποία έχουν ήδη επιμεληθεί οι στιλίστες της VW με επικεφαλής τον Walter de Silva, όπως είναι η εντονότερη κλίση του παρπρίζ, η στενότερη μάσκα, τα μικρότερα σε μέγεθος φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός και η πιο κυρτή διαμόρφωση της οροφής. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό του Mk7 VW Golf οι αλλαγές αναμένεται να είναι εξίσου εκτεταμένες, με την καμπίνα να έχει οδηγοκεντρική προσέγγιση, το ταμπλό νέα αισθητική, αλλά και ακόμα καλύτερα, σε ποιότητα και αφή, υλικά. Δομικά, το νέο VW Golf θα «πατά», όπως και το αδελφό νέο Audi A3, το οποίο θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του το Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης, στη νέα ευέλικτη και… ευπροσάρμοστη ως προς τις διαστάσεις της πλατφόρμα του γερμανικού γκρουπ (βλ. MQB, δηλαδή Modularer Querbaukasten στα γερμανικά και Modular Transverse Matrix στα αγγλικά). Αξίζει με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως σε αυτή αναμένεται να «χτιστούν» περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους κόλπους του γκρουπ VW και κατ’ επέκταση πολλά από τα επερχόμενα νέα μοντέλα των Audi (νέο A3 και TT), Skoda (νέο Octavia) και Seat (νέο Leon).

Στον τομέα των μηχανικών μερών, οι ιθύνοντες της VWαναμένεται να ακολουθήσουν την… πεπατημένη τοποθετώντας κάτω από το καπό του αυτοκινήτου τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των οικογενειών TSI και TDI, που θα έχουν χωρητικότητα από 1,2 έως και 2,0 λίτρα και ισχύ μέχρι και 300 ίππους. Πολύ πιθανό είναι επίσης να δούμε κάτω από το καπό του νέου Golf και 3κύλινδρα σύνολα (με τούρμπο ασφαλώς), ενώ σίγουρα στο εγγύς μέλλον αναμένεται, πέραν της έκδοσης GTi, και μια plug-in υβριδική. Τα γνωστά κιβώτια DSG, είτε με 6 είτε με 7 σχέσεις, θεωρούνται επιλογές εκ των ουκ άνευ πλέον, σε συνδυασμό με το γνωστό χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο του γκρουπ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά και το νέο Skoda Octavia, ενώ μέσα στην τρέχουσα χρονιά –προς το παρόν όμως, άγνωστο πότε- αναμένεται και το νέο Seat Leon.

Πηγή : 4troxoi.gr