Τρίτη

Το καινούργιο Hyundai Santa Fe


Η κορεάτικη εταιρεία αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου «μεγάλου» της SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί τον επόμενο κιόλας μήνα!

Η ολομέτωπη επίθεση της Hyundai συνεχίζεται με το νέο Santa Fe, αμέσως μετά την ανανέωση του «μικρού» i20, την παρουσίαση του «ευρωπαϊκού» 2+1 θυρών Veloster Turbo, αλλά και την αποκάλυψη όλων των διαθέσιμων εκδόσεων του μικρομεσαίου i30 (χάτσμπακ και στέισον βάγκον) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το επόμενο, λοιπόν, βήμα των κορεατών αφορά στο νέο «μεγάλο» SUV της, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της εταιρείας, πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο, το οποίο αναμένεται, στην τρίτη πλέον γενιά του, να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του πραγματοποιώντας την επίσημη δημόσια εμφάνισή του τον Απρίλιο στην Έκθεση της Ν. Υόρκης.



Διατηρώντας το ίδιο όνομα με τους προκατόχους του, οι οποίοι απαριθμούν συνολικά 2,56 εκ. πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2000 μέχρι και σήμερα, υιοθετεί και αυτό με τη σειρά του τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Fluidic Sculpture». Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο μπροστά, το νέο SantaFe ξεχωρίζει για τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση, που η εταιρεία ονομάζει «Storm Edge», διαθέτοντας οξείες γραμμές, οι οποίες αποπνέουν έντονο δυναμισμό. Στο εμπρός μέρος, όπως φαίνεται στη μια από τις δύο φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, κυριαρχούν η γνώριμη, από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Hyundai, πολυγωνικού σχήματος μάσκα, καθώς και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι τοποθετημένα ψηλά και προεκτείνονται μέσα στην επιφάνεια των εμπρός φτερών. Από το πλάι, τα έντονα νεύρα προσδίδουν ένα αρκούντως δυναμικό στιλ, ενώ χαρακτηριστική είναι η γραμμή του αμαξώματος η οποία σταδιακά «ανεβαίνει» ψηλά αποτελώντας τη φυσική προέκταση της κολώνας C.

Δυστυχώς, η Hyundai δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες αναφορικά με τους κινητήρες που θα κινούν το νέο Santa Fe ή στοιχεία που να αφορούν τα υπόλοιπα μηχανικά του μέρη. Οπότε, υπομονή λίγες ακόμα μέρες.

Πηγή : 4troxoi.gr