Παρασκευή

Κυριάρχησε η Yamaha τη δεύτερη μέρα δοκιμών του MotoGP


Το ντουέτο των εργοστασιακών οδηγών της Yamaha, δηλαδή οι Ben Spies και Jorge Lorenzo, ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα, Τετάρτη των δοκιμών στην Sepang στην κορυφή των χρονολογίων –εν τη απουσία όμως των Honda.

Ο Lorenzo δοκίμασε έναν κινητήρα με διαφορετικές προδιαγραφές, όπως και ο Ben Spies που επιπλέον οδήγησε διάφορες παραλλαγές του ηλεκτρονικού πακέτου που ελέγχει τα πάντα στη μοτοσυκλέτα του.

Δήλωσε κατόπιν ο Jorge Lorenzo: «Ξεκινήσαμε με έναν κινητήρα διαφορετικό από εκείνον στις προηγούμενες δοκιμές του Sepang πριν έναν μήνα. Σήμερα όμως η σύγκριση των δυο κινητήρων ήταν δύσκολη, επειδή οι συνθήκες στην πίστα ήταν πολύ χειρότερες από τότε και οι χρόνοι μας πιο αργοί. Η βροχή δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα της ημέρας, οπότε μένει να προσπαθήσουμε περισσότερο αύριο. Πάντως η απόκριση του κινητήρα ήταν καλύτερη σήμερα και η είσοδος στη στροφή ευκολότερη».

«Μου άρεσε πολύ ο νέος κινητήρας, είναι πιο εύκολος στην οδήγηση, ειδικά όταν στρίβεις. Νιώθω πως έχω περισσότερη πρόσφυση πίσω, πράγμα που μου δίνει σιγουριά και μπορώ να διώξω ελεγχόμενα τον πίσω τροχό ακόμα πιο πολύ. Οι σούζες είναι επίσης μικρότερες τώρα», συμπλήρωσε.


Από την άλλη, ο Βen Spies σημείωσε: «Το πρωί όλα πήγαν καλά. Περιμέναμε να βελτιωθεί ο καιρός το απόγευμα γιατί οι μηχανικοί της Yamaha είχαν φροντίσει να μας φορτώσουν με πολλά νέα ανταλλακτικά, οπότε δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με το τι έκαναν οι υπόλοιποι. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας, ώστε να ελέγξουμε μεθοδικά όλα τα ανανεωμένα μέρη και να τα αξιολογήσουμε. Ελπίζουμε μόνο να έχουμε καλύτερο καιρό».


Τις δύο πρώτες μέρες όλοι οι οδηγοί αντιμετώπισαν πρόβλημα με την πρόσφυση στην πίστα της Sepang. Αυτό οφείλεται καταρχήν στο γεγονός ότι η επιφάνεια της πίστας ήταν πολύ βρώμικη, από τους αγώνες αυτοκινήτων που είχαν διεξαχθεί πριν μία μόλις εβδομάδα εκεί. Οφείλεται όμως και στα νέα ενιαία λάστιχα της Bridgestone με τον λιγότερο άκαμπτο σκελετό, που όμως συμβάλλουν στη δημιουργία chatter, δηλαδή υψίσυχνων αναπηδήσεων των πίσω τροχών, ειδικά κατά το φρενάρισμα για την είσοδο σε μια στροφή.

Γενικά στην Sepang o καιρός την εποχή αυτή είναι καλός. Οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ υψηλές αλλά ικανές για να στεγνώνει η πίστα μετά την τακτική μεσημεριάτικη βροχή. Φέτος, όμως, η μεσημβρινή βροχή αποδείχτηκε πολύωρη καταιγίδα και δεν επέτρεψε στις ομάδες να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους την πρώτη και τη δεύτερη μέρα. Την Πέμπτη είναι η τελευταία μέρα των επίσημων δοκιμών.

Πηγή : newsbeast.gr

Κατόπιν οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν μόλις πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Qatar. Στο ενδιάμεσο διάστημα απαγορεύονται οι δοκιμές των μοτοσυκλετών με τους εργοστασιακούς τους αναβάτες.