Παρασκευή

Η ώρα της ανανέωσης φτάνει και για το Opel Astra


Η ώρα της ανανέωσης αργά ή γρήγορα θα έρθει και για το Astra, με την Opel να επιλέγει ένα ελαφρύ αισθητικό φρεσκάρισμα για το μοντέρνο της μικρομεσαίο.

Η 4η γενιά του Opel Astra λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2009, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις με την μοντέρνα αισθητική της, που παρέπεμπε απευθείας σε κουπέ μοντέλα. Κλείνοντας όμως 3ετία από την παρουσία του στις αγορές, φτάνει η ώρα και για την ανανεωμένη γενιά του μοντέλου, η οποία θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013 στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Φρεσκάρισμα για τονισμένη αισθητική
Οι κατάσκοποί μας έχουν ήδη έτοιμη την πρώτη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία για την ανανεωμένη γενιά του Astra, μέσω της οποία αποκαλύπτεται ότι η Opel θα τονώσει ελαφρώς την – όπως είπαμε – πολύ μοντέρνα αισθητική του μοντέλου. Ουσιαστικά, οι αλλαγές θα επικεντρωθούν στο εμπρόσθιο τμήμα του μικρομεσαίου γερμανικού μοντέλου, το οποίο θα ενσωματώσει έναν νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές και νέας σχεδίασης φώτα ημέρας. Αλλαγμένη είναι και η μάσκα του αυτοκινήτου, με νέα οριζόντια χρωμιωμένη λωρίδα και το λογότυπο της Opel τοποθετημένο ακριβώς στο κέντρο της. Οι αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα ολοκληρώνονται με τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά, που θα λάβουν νέας σχεδίασης λαμπτήρες τύπου LED. Μικρές διαφοροποιήσεις τέλος θα υπάρχουν και στο πίσω τμήμα, εκεί όπου ο προφυλακτήρας θα αλλάξει ελαφρώς, ενώ και τα φωτιστικά θα αποκτήσουν περισσότερο κόκκινο χρωματισμό.


Mικρές αναβαθμίσεις στη γκάμα των κινητήρων
Σε ό,τι αφορά στα μοτέρ της ανανεωμένης γενιάς του Astra, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές στις οποίες θα υποβληθούν, είναι όμως δεδομένο ότι οι κινητήρες του θα έρθουν με βελτιώσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στον οικολογικό τομέα. Επίσης, αναμένεται να υπάρχουν βελτιώσεις και στις επιδόσεις όλων των μοτέρ της γκάμας.

Πηγή : autotriti.gr