Παρασκευή

Με λιγότερα ευρώ, περισσότερα χιλιόμετρα


Η τιμή της βενζίνης που έχει φτάσει τα 1,7 ευρώ το λίτρο, έχει κάνει πολλούς να οδηγούν οικονομικά, είτε αποφεύγοντας τις προσπεράσεις, είτε πετώντας το «ξεχασμένο» βάρος από το χώρο αποσκευών.
Σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούμε να εξοικονομήσουμε κάποια ποσότητα καύσιμου, ενώ ταυτόχρονα να ρυπαίνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Θα σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους που θα γλιτώσετε λίγα χρήματα από την τσέπη σας.

Σταθερές ταχύτητες
Ο οδηγός πρέπει να διατηρεί όσο το δυνατόν πιο σταθερές ταχύτητες και να αποφεύγει τις απότομες επιταχύνσεις, καθώς και τις επιβραδύνσεις. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζει σε ποιους ρυθμούς περιστροφής η ροπή του κινητήρα του αυτοκινήτου φτάνει τη μέγιστη τιμή, ώστε να φροντίζει να μη ξεφεύγει από αυτό το φάσμα.

Περιττό βάρος
Σε περίπτωση που μεταφέρουμε βαριά αντικείμενα (εργαλεία) στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου μας, τα οποία δε χρειαζόμαστε άμεσα, καλό θα είναι να τα ξεφορτώσουμε. Το επιπλέον αυτό βάρος επιβαρύνει τον κινητήρα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί περισσότερο καύσιμο.


Σχάρες οροφής
Η σχάρα οροφής, σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείται, καλό θα είναι να αφαιρείται. Η αντίσταση που παρουσιάζει επιβαρύνει τον αεροδυναμικό συντελεστή του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να "κουράζει" τον κινητήρα, αυξάνοντας κατά ένα ποσοστό την κατανάλωση καυσίμου.

Πηγή : autotriti.gr