Δευτέρα

Φόρος τιμής στον μεγάλο απόντα των MotoGP


Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, λίγο μετά τον αδόκητο θάνατο του ελπιδοφόρου και δημοφιλέστατου στην Ιταλία, Marco Simoncelli.

Οι θαυμαστές του Marco αλλά και απλοί ντόπιοι άρχισαν να ζητούν πιεστικά με χιλιάδες επιστολών, μηνυμάτων και υπογραφών από τη διεύθυνσης της πίστας του Misano (που επίσημα ονομάζεται Misano World Circuit) να τη μετονομάσει, σαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Ανταποκρινόμενη η διεύθυνση ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σκόπευε πράγματι να υιοθετήσει το όνομα του Simoncelli.

Χτες σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Trevi, πρόεδρος της Santamonica SpA (ιδιοκτήτριας της πίστας) έδωσε στη δημοσιότητα, παρουσία και της οικογένειας Simoncelli, τα νέα όνομα και λογότυπο.

Έτσι από δω και πέρα η ιστορική πίστα θα αναφέρεται ως «Misano World Circuit Marco Simoncelli».



Το νέο της λογότυπο αποτελεί έργο του γνωστού Aldo Drudi. Ο ιταλός σχεδιαστής για νομικούς λόγους δεν είχε το ελεύθερο να αλλάξει τελείως το όνομα και το λογότυπο της πίστας, καθώς η γραφειοκρατία και στην Ιταλία θέτει εμπόδια… μεσογειακών διαστάσεων.

Ωστόσο μπόρεσε να παίξει με τα δύο κόκινα «ll» που αν θυμάστε υπήρχαν και στο κράνος AGV του Super Sic, το οποίο είχε επίσης σχεδιάσει ο Drudi.

Συμβόλιζαν την πορεία στο μέλλον, καθώς οι δύο παράλληλες γραμμές δεν συναντώνται ποτέ, συνεχίζοντας επ’ άπειρο. Τώρα οδηγούν ψηλά, εκεί κοντά στον αξέχαστο Marco.

Πηγή : newsbeast.gr