Παρασκευή

7-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο από τη BMW


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να μην το ανακοινώνει επίσημα, όμως φήμες και κατασκοπευτικές φωτογραφίες τη θέλουν να εξελίσσει χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Μετά την τελευταία γενιά της Porsche 911 που είναι και το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων, η BMW είναι αυτή που ακολουθεί. Η εταιρεία μπορεί να μην το ανακοινώνει επίσημα, όμως στο διαδίκτυο έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες που τη θέλουν να εξελίσσει την εν λόγω τεχνολογία. Ακόμη είναι άγνωστο σε ποια μοντέλα θα δούμε το εν λόγω κιβώτιο, και πότε, όμως πηγές αναφέρουν ότι η BMW εξετάζει πολύ διεξοδικά την περίπτωση των λανθασμένων αλλαγών ταχυτήτων, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.

Για το λόγο αυτό, και επειδή όταν έχεις να διαχειριστείς πολλές σχέσεις στη γρήγορη οδήγηση το λάθος δεν αργεί να γίνει, η εταιρεία εξελίσσει ένα σύστημα που θα χρησιμοποιεί έναν ειδικό τύπο υγρού, το οποίο θα σκληραίνει ή θα μαλακώνει, επιτρέποντας στον οδηγό συγκεκριμένες αλλαγές και αποφεύγοντας το λάθος! Η τεχνολογία αυτή μάλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χειροκίνητο κιβώτιο έως 8 σχέσεων

Πηγή :  autotriti.gr