Πέμπτη

Toyota Prius C

Πηγή: autotriti.gr


Η οικογένεια Prius της Toyota διευρύνεται προς τα κάτω και το νέο Prius c, με compact διαστάσεις και ξεχωριστό design, υπόσχεται ότι θα προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή οικονομία κίνησης.
Επενδύοντας όλο και περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία, η Toyota μας αποκαλύπτει το νέο Prius c. Πρόκειται για το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας Prius, το οποίο θα διατεθεί στην Ιαπωνία στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη θα το δούμε από τα μέσα του 2012 και αργότερα. Οι διαστάσεις του (μήκος: 3,995 μ., πλάτος: 1,695 μ., μεταξόνιο: 2,55 μ.) το τοποθετούν στη μικρή κατηγορία και ειδικότερα, λίγο πιο πάνω από το Toyota Yaris (+100 χλστ. σε μήκος και μεταξόνιο, ίδιο πλάτος). Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του Prius c διατηρεί αρκετές ομοιότητες με αυτό του γνωστού μας Prius (κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, στα τόξα της οροφής και στα παράθυρα), με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται αρκετά μοντέρνο και ξεχωριστό.

Με νέο υβριδικό σύστημα κίνησης

Το νέο Toyota Prius c θα φέρει ένα νέο και μικρότερο υβριδικό σύστημα κίνησης σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας Prius. Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων (απόδοση 74 ίππων) και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 61 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αναμένεται να βρίσκεται στους 100 ίππους, αν και η Toyota δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ακριβές νούμερο. Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση, με βάση τις Ιαπωνικές – και διαφορετικές από τις Ευρωπαϊκές – προδιαγραφές και μετρήσεις, η μέση τιμή της θα βρίσκεται στα 2,8 λτ./100 χλμ. Το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακά χαμηλό, όμως σε ό,τι αφορά στα Ευρωπαϊκά Prius c, αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερο. Περισσότερα θα γνωρίζουμε από την επόμενη χρονιά, όταν και η Toyota θα δώσει πιο πολλά στοιχεία για το μικρότερο Prius. Είναι δεδομένο πάντως, ότι το Prius c όταν λανσαριστεί, θα είναι το φθηνότερο υβριδικό στη γκάμα της εταιρείας.