Σάββατο

Chevrolet Aveo : Νέο μοτέρ diesel 1,3 λίτρων και σεντάν έκδοση


Το λανσάρισμα της καινούριας σεντάν έκδοσης του Aveo ανακοίνωσε η Chevrolet. Eπιπλέον το μικρό μοντέλο μπορεί πλέον να αποκτηθεί και με καινούριο diesel κινητήρα 1,3 λίτρων με κατανάλωση μόλις 4,1 λτ./100 χλμ.

Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτά η γκάμα του νέου Aveo, ειδικά μετά από τις δύο καινούριες και πολύ σημαντικές προσθήκες της. Συγκεκριμένα, μετά τις 5θυρες εκδόσεις, τώρα το μικρό Chevrolet μπορεί πλέον να αποκτηθεί και με σεντάν αμάξωμα σε ιδιαίτερα προσιτή μάλιστα τιμή. Το νέο Aveo σεντάν δείχνει πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά, «εμπνευσμένο» και από τη δυναμική 5θυρη έκδοση του μοντέλου που γνωρίζουμε ήδη. Σε επίπεδο χώρων, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο όγκος του πορτμπαγκάζ του φτάνει τα 500 λίτρα, νούμερο κορυφαίο για τα δεδομένα της κατηγορίας. 

Το αυτοκίνητο μπορεί να αποκτηθεί με τον καινούριο diesel κινητήρα 1,3 λίτρων της Chevrolet (όπως άλλωστε και το 5θυρο Aveo). Αυτό το μοτέρ αποδίδει 95 ίππους και –κυρίως- 210 Nm ροπής στις 1750 σ.α.λ. Διαθέτει υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας και χρησιμοποιεί ένα σύστημα τροφοδοσίας Common Rail υψηλής πίεσης. Ένα ακόμα τεχνικό χαρακτηριστικό που συμβάλει άμεσα στην χαμηλή κατανάλωση του πετρελαιοκίνητου Aveo (4,1 λιτ/100χλμ.), είναι η προσθήκη στον στάνταρ εξοπλισμό του συστήματος αυτόματης διακοπής λειτουργίας και επανεκκίνησης του κινητήρα (Start – Stop).
To νέο Chevrolet Aveo σεντάν μπορεί να αποκτηθεί με 13.800 ευρώ (με όφελος απόσυρσης). Στο πλαίσιο της προσφοράς 100 χρόνων Chevrolet, η αρχική τιμή του μοντέλου χωρίς απόσυρση και με αρκετά καλό εξοπλισμό είναι 14.880 ευρώ.

Πηγή : autotriti.gr